6 tips voor zuinig rijden met een leaseauto

15 okt 2014 - -
2e hands auto leasen

Veel mensen denken bij een leaseauto aan een dure bak die veel benzine slurpt. Tegenwoordig hoeft het rijden van een leaseauto echter niet te betekenen dat je het milieu zwaar belast. Door een paar aanpassingen te maken in je autokeuze en rijgedrag kun je ervoor zorgen dat je zuinig rijdt in je leaseauto. In dit artikel vind je 6 tips voor zuinig rijden met een leaseauto.


1. Kies voor een zuinige leaseauto

Een open deur misschien, maar niet onbelangrijk. Heb je nog geen leaseauto gekozen? Let dan voordat je een auto kiest op het EnergieLabel. Een handige manier om je te helpen bepalen of een auto van jouw keuze energiezuinig rijdt is het model op te zoeken in de EcoTest.


2. Let op je rijgedrag en de bediening van de leaseauto

Een hoger aantal toeren levert meer brandstof gebruik op, dat niet alleen slechter is voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Vermijd hoge snelheden en schakel op tijd naar een hogere versnelling wanneer dit wel nodig is. Hoe hoger de gemiddelde snelheid, hoe hoger het brandstofverbruik.

3. Verminder het aantal kilometers op de weg

Probeer je kilometers op de weg te verminderen door de snelste route te kiezen. Meerdere bezoeken op één dag? Probeer deze bezoeken dan met elkaar te combineren om benzine te besparen. Gaan vrienden en familie naar dezelfde gelegenheid en heb je nog plek over in de auto? Door de auto te delen bespaar je flink wat extra brandstof en ontlast je het mileu.

4. Reis waar mogelijk buiten de spits

In de file staan is niet alleen vervelend omdat het je extra tijd kost, het is ook slecht voor het milieu. Doordat de motor van de leaseauto gedurende een langere tijd loopt verbruikt deze meer benzine dan tijdens een normale rit zonder file. In een stilstaande file? Zet de motor waar mogelijk uit.

5. Onderhoud je auto goed

Als je je auto goed onderhoudt, verbruikt hij minder brandstof en verspreidt hij minder schadelijke uitlaatgassen. Daarnaast bespaar je grondstoffen en energie omdat de auto langer meegaat en er geen nieuwe leaseauto nodig is. Vaak zitten de onderhoudskosten van de leaseauto inbegrepen in het leasecontract en hoef je de kosten hiervan dus niet zelf te betalen.

6. Let op het verbruik van de accessoires in je leaseauto

De grootste brandstofverbruiker is wat autoaccessoires betreft de airco. Gebruik je de airco met enige regelmaat? Dan kun je al snel rekenen op 10% meer brandstofverbruik. Ook zware bepakking, skiboxen en de achterruitverwarming kunnen zorgen voor extra brandstofverbruik.
Naast accessoires die het brandstofverbruik laten stijgen zijn er ook accessoires waarmee je het verbruik in de hand kunt houden. Goede voorbeelden daarvan zijn cruisecontrol en een navigatiesysteem, omdat deze de autobestuurder helpen aan een juiste snelheid en voorkomen dat deze omrijdt en daardoor meer brandstof verbruikt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Auto.nl.