Controle fiscus zorgt voor run op GPS ritregistratie

16 apr 2010 - -

Eind 2009 hebben we u bericht over de jacht van de belastingdienst op frauderende leaserijders. De Belastingdienst heeft de controles aangescherpt en de standaard boete bij privé-gebruik verhoogd naar minimaal 4.920 euro. De leaserijder moet naast deze boete ook de wettelijk verplichte bijtelling betalen. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de cataloguswaarde van uw auto en bedraagt al snel enkele duizenden euro’s per jaar!


Wanneer u niet meer dan 500 kilometer per jaar aan privékilometers rijdt met uw auto, kunt u deze bijtelling voorkomen. Om aan te tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden, moet u en zogenaamde sluitende rittenadministratie bij te houden, welke u aan de Belastingdienst overlegt. In deze rittenadministratie is een volledige verantwoording opgenomen van alle gemaakte ritten met uw auto. Er zijn diverse mogelijkheden om een dergelijke administratie te voeren, variërend van een simpel Excel-bestand waarin u handmatig al uw ritten administreert, tot en met volledige geautomatiseerde administratie door middel van een GPS-ontvanger.
RitAssist is leverancier van soft- en hardware voor fleetmanagement & wagenparkbeheer. RitAssist levert hoogwaardige oplossingen voor het MKB en wagenparkbeheerders voor volledig en semi-geautomatiseerde ritregistratie. De goedkoopste oplossing, RitAssist Lite, is een online tool die het u zo makkelijk mogelijk maakt om ritten handmatig te boeken. Wanneer u zelf geen administratieve lasten wilt hebben maakt u gebruik van rittenregistratie op basis van GPS.
Naast oplossingen voor fiscale doeleinden zijn er ook diverse mogelijkheden voor voertuigvolgsystemen of track en trace.