2e hands auto leasen

24 feb 2014 - -
2e hands auto leasen

Er zijn veel vragen rondom 2e hands auto leasen: hoe werkt 2de hands auto leasen nou precies? Hoe wordt dat geregeld? Kun je bijvoorbeeld nog gebruik maken van de lage bijtelling uit een vorig jaar bij een occasion of geldt dat tarief niet meer als het een 2e hands leaseauto is?


Bijtelling op 2e hands leaseauto’s

De regering wil het rijden in zuinige auto’s stimuleren. Daarom geldt er voor deze auto’s een lagere bijtelling en wegenbelasting. Als jij in 2013 een zuinige auto leasede en dus gebruikt maakte van een lagere bijtelling, dan geldt die lage bijtelling ook voor jouw collega als hij de auto overneemt. De lage bijtelling loopt voor 60 maanden door. De mensen die een zuinige auto in 2013 op naam hebben laten zetten, genieten daarom nog van een lage bijtelling. Als je dus zo’n auto overneemt en daarmee een 2e hands auto leasen, dan profiteert je van de verlaagde bijtelling.


Nieuwe regels in 2014

Helaas vallen de aller laagste bijtellingen voor zuinige auto’s grotendeels weg in 2014. Dat komt doordat de overheid de regels heeft aangescherpt. Stoot een auto minder dan 51 gram CO2 per kilometer uit, dan betaal je nu 4% bijtelling. Voor 1 januari betaalde je geen bijtelling voor deze auto’s .

Een nieuwe auto leasen of een zuinige tweedehands auto

Voor nieuwe auto’s geldt dus vaak de lage bijtelling niet meer. Als je nu een nieuwe auto gaat leasen, dan betaal je meer bijtelling. Kies je voor een zuinige gebruikte auto, dan is de kans groot dat die auto nog in het bijtellingstarief van vorig jaar valt. Dat betekent dat je voor een zuinige occasion minder bijtelling betaalt, dan wanneer je nu een nieuwe auto leaset. Voor nieuwe auto’s geldt een bijtelling tussen de 4% en 25% en voor tweede hands auto’s tussen de 0% en 25%. Het kan dus goedkoper zijn om voor een zuinige tweedehands auto te kiezen, afhankelijk van welk bijtelling voor die auto geldt.