Milieubewust leasen

26 apr 2017 - -

Auto’s zorgen voor veel CO2 uitstoot, waardoor het milieu vervuild wordt. Echter is de auto zo’n fijn vervoersmiddel dat we niet meer zonder kunnen. Als u het belangrijk vindt om het milieu zo min mogelijk te vervuilen, kunt u tijdens uw zoektocht naar een leaseauto kiezen voor een zuinig model.


14% bijtelling

Sinds 2015 geldt er een maximale uitstoot voor auto’s op benzine en diesel. Auto’s met 14% bijtelling zijn milieuvriendelijk en hebben een laag brandstofverbruik en een lage CO2 uitstoot van 51 t/m 82 gram per kilometer. Als een leaseauto naast zakelijk ook privé gebruikt mag worden, wordt dit gezien als een inkomen in natura. Hier moet een percentage aan belasting over betaald worden. Over een milieuvriendelijke auto hoeft u minder belasting te betalen. Het 14% bijtelling tarief is per 1 januari 2016 komen te vervallen en is 21% geworden. Echter zijn er leasemaatschappijen zoals Dealerleasing.nl die nog auto’s met 14% bijtelling op voorraad hebben. Zo bent u milieuvriendelijk bezig én bespaart u veel geld. U kunt nog een aantal jaar profiteren van deze regeling.


Zijn automaten zuiniger dan handgeschakelde auto’s?

Bij de meeste leasemaatschappijen bieden ze ook auto’s aan met een automatische versnellingsbak. Deze automaten zijn niet alleen een stuk eenvoudiger te besturen, ze zijn vaak ook zuiniger dan de handgeschakelde modellen. Dat komt doordat automaten vaak meer versnellingen hebben dan handgeschakelde auto’s, waardoor het ook met een hogere snelheid mogelijk is om te rijden met een laag toerental. Wanneer u een automaat wilt (short)leasen, kunt u een aanvraag doen voor een persoonlijke offerte om de prijs te bepalen.

Shortlease

Heeft u een auto nodig voor een kortere periode? Dan is shortlease een goede optie voor u. Met shortlease heeft u een flexibel contract dat per maand opzegbaar is, waardoor u niet voor langere periode aan een auto vast zit. Tegelijkertijd kunt u gebruik maken van de nieuwe, zuinige modellen die op de markt zijn. Met shortlease zijn alle kosten behalve brandstof inbegrepen. U hoeft dus nergens meer naar om te kijken.