Skoda komt met Greenline voor de Octavia

08 sep 2009 - -

De Greenline van Skoda betekent extra zuinige uitvoeringen van Skoda’s en een lage uitstoot. De Skoda Octavia Greenline is recent geintroduceerd en heeft zo’n lage uitstoot dat deze in de 20 procent bijtelling categorie valt. De schone uitvoering van Skoda’s populaire Octavia gaat efficient om met brandstof en heeft een lagere uitstoot dan de normale versie van de Octavia.


Skoda Octavia Greenline


Naar eigen zeggen heeft Skoda de Octavia met de recente facelit op wel 50 punten verbeterd en met de nieuwe Greenline uitvoering zijn daar dus nog enkele verbeteringen bijgekomen. Voor de zakelijke rijder is deze Greenline vooral interessant vanwege de lagere fiscale bijtelling door de relatief lage uitstoot van CO2 gassen. De Skoda Octavia Greenline heeft dan ook een A energielabel gekregen. De Skoda Octavia is te koop vanaf € 25.400 en leasen kan vanaf 629 euro.

De zuinige Skoda Octavia Greenline is een dieseluitvoering van de normale Octavia, waarbij gebruik is gemaakt van een 1.6 TDI Commonrail diesel met roetfilter. De uitstoot is met de Greenline uitvoering gereduceerd tot 114 gram CO2 per km, hetgeen ervoor zorgt dat deze in het 20 procent bijtellingstarief valt. Overigens kan er nog steeds aardig met de auto gereden worden: de motor zorgt voor een vermogen van 105 pk. Verder zijn allerlei zaken op het gebied van veiligheid aanwezig, zoals airbags, ABS etc.