10 voordelen van private lease

29 nov 2018 - -
Private lease

Er zijn meer voordelen aan private leasen dan enkel het voordeel van een prachtige nieuwe auto. Naast het niet meer vastzitten aan de waardevermindering van je voertuig, kun je autorijden met minder maandelijkse kosten en minder onderhoud. Vraag je je al tijden af of het leasen van een auto iets voor jou is? Lees dan snel verder, want dit zijn onze 10 belangrijkste redenen waarom je private lease moet overwegen.


1 Krijg de beste deal

Autoleasemaatschappijen krijgen voortdurend de beste deals voor de inkoop van hun leaseauto’s. Dit betekent dat ze een deel van deze korting aan jou kunnen doorgeven, waardoor jouw maandelijkse kosten dalen.


2 Rijd een betere auto

Lease een auto en je zult ervaren dat een mooie nieuwe auto beter rijdt dan wanneer je er een had gekocht (die waarschijnlijk ouder is). Hoe kan dat? Bij een leaseauto betaal je alleen de afschrijving van de auto voor de leaseperiode, niet de waarde van de auto (omdat je deze niet bezit). Als gevolg hiervan zijn de maandelijkse betalingen over het algemeen lager in vergelijking met eigen koop, zodat je geld over houdt om bijvoorbeeld een mooiere auto te leasen.

3 Rijdt een betrouwbare auto

Bezorgd om ’s ochtends de auto te starten en niet naar het werk te kunnen gaan? Hoe ouder auto’s worden, hoe minder betrouwbaar ze worden. Met een leaseauto zal dat geen probleem zijn, want je rijdt over het algemeen een gloed nieuw model. Bovendien als er wat mis is, wordt de auto snel gerepareerd onder fabrieksgarantie en ben je zo weer mobiel.

4 De nieuwste technologische snufjes en de beste veiligheid

Met een nieuwe auto profiteer je van de nieuwste technologische snufjes die autofabrikanten je kunnen bieden. Daarbij kun je denken aan zaken als automatisch remmen om een ongeluk te voorkomen, synchronisatie met je mobiele telefoon (Apple Car, Android Car) en DAB+ radio.

5 Nooit meer onderhandelen

Heb jij een hekel aan het onderhandelen met de autodealer? Over de (inruil)waarde van je auto en de verkoopprijs van de nieuwe auto? Met een leaseauto hoeft dat allemaal niet meer. Na afloop van de leaseperiode kun je de leaseauto gewoon inleveren en een nieuwe kiezen.

6 Kies de beste leaseaanbieder

Je zit niet vast aan je “vaste garage”, maar je kunt op zoek naar de beste deals. Renault private lease is zo’n perfecte leaseauto aanbieder waar je een mooie private leaseauto kunt uitkiezen. Nooit meer rondslenteren bij autodealers die proberen uit te vinden hoe ze jou maximaal kunnen laten betalen voor een nieuwe auto, maar gelijk wegrijden in de mooiste nieuwe leaseauto.

7 Geen grote investering vooraf

Als je een nieuwe auto gaat kopen ben je direct een grote som geld kwijt. Met leasen is dat niet het geval. Je betaalt elke maand een vast bedrag, waardoor je geld niet “vast zit” in je auto.

8 Controle over je maandelijkse autokosten

Met een leaseauto weet je waar je aan toe bent. Afgezien van brandstofkosten weet je met een leaseauto precies wat autorijden je gaat kosten, omdat alle uitgaven gedekt worden door je leasebedrag. Pechhulp en onderhoud zijn over het algemeen namelijk al inbegrepen in het leasebedrag.

9 Nooit meer grote onderhoudskosten

Jouw nieuwe leaseauto is omdat deze zo nieuw is, superbetrouwbaar. De kans op groot onderhoud is dus niet zo groot. Maar, omdat onderhoudskosten ook nog eens zijn inbegrepen, hoef je je helemaal geen zorgen te maken over grote onderhoudkosten als een grote beurt of distributieriem die moet worden vevangen. Met een leaseauto rijdt je heerlijk zorgeloos.

10 Geen APK keuringen

Nieuwe auto’s hoeven de eerste jaren ook niet voor een APK keuring. Met je nieuwe leaseauto sta je dus minder bij de garage en hoef je ook geen APK keuringen te doen. Tegen de tijd dat je auto de eerste APK keuring moet hebben, heb jij waarschijnlijk al een nieuwe leaseauto.