Volkswagen primeurs op AutoRAI

25 mrt 2009 - -

Volkswagen presenteert vele primeurs op de AutoRAI 2009, waaronder de gloednieuwe Polo. Het veiligheidsverhogende ESP is standaard op de Polo en de nieuwe motoren zorgen voor een laag verbruik, waardoor voor vrijwel alle nieuwe Polos een fiscale bijtelling van 20 procent geldt. Op de AutoRAI zijn ook de vernieuwde Golf Plus, de Golf GTI en de Golf BlueMotion te zien, alsmede de Passat TSI EcoFuel op aardgas voor het eerst in Nederland te zien.


Polo

De nieuwe generatie Polo is medio mei te bestellen en staat in juli in de showroom. Nieuw voor de Polo is onder meer de nieuwe 1.6 liter TDI-dieselmotoren met common-rail injectie. De eveneens nieuwe 1.2 TSI-benzinemotor met 77 kW/105 pk komt later dit jaar voor de Polo beschikbaar. In zijn nieuwste gedaante is de Polo ook te bestellen als luxe Highline-uitvoering met onder meer 15-inch lichtmetalen velgen, mistlampen vóór en een armsteun tussen de voorstoelen. Begin 2010 volgen en de stoere CrossPolo en de ultrazuinige Polo BlueMotion met een CO2 uitstoot van 87 gram per gereden km . 


Groenste Golf GTI ooit

Vanaf maart is de zesde generatie Golf GTI te bestellen. Met een vermogen van 155 kW/210 pk behoort de hot hatch tot de rapste in zijn segment. Hij is leverbaar met zowel een handgeschakelde zesversnellingsbak als Volkswagens eigen DSG-transmissie. Beide uitvoeringen krijgen het groene energielabel C. 

Vernieuwde Golf Plus

Ook de ruime Golf Plus staat in vernieuwde gedaante op de AutoRAI 2009. ESP, een boordcomputer en een audiosysteem met acht luidsprekers behoren tot de standaarduitrusting. De Golf Plus is verkrijgbaar vanaf € 19.550,–. In de loop van dit jaar worden er nieuwe benzine- en dieselversies leverbaar, waarvan de uitstoot binnen de grenswaarden van 20 procent bijtelling valt. 

Golf BlueMotion

De zuinigste Golf, de BlueMotion, is ook zakelijk interessant dankzij het energielabel A en de bijtelling van 20 procent. Vanaf eind april is de auto te bestellen in een uitvoering met handgeschakelde versnellingsbak en in een uitvoering met DSG-transmissie. 

Passat TSI EcoFuel

Met een vermogen van 110 kW/150 pk is de Volkswagen Passat TSI EcoFuel een van de krachtigste aardgasautos in zijn klasse. Aardgas (of CNG) is schoner dan andere fossiele brandstoffen: de uitstoot van schadelijke stoffen is 75 procent lager in vergelijking met benzine. Er komt bovendien geen roet, fijnstof of zwavel vrij. Omdat de EcoFuel gemiddeld slechts 119 tot 124 g/km CO2 uitstoot, is de fiscale bijtelling 20 procent. De Passat TSI EcoFuel is verkrijgbaar voor prijzen vanaf € 34.490,– (Variant: € 35.890,–). 

Touareg V6 TDI

Vanaf eind april is de Touareg V6 TDI verkrijgbaar in een uitvoering met een vermogen van 165 kW/225 pk (in plaats van 177 kW/240 pk) die 39 g/km minder CO2 uitstoot (nu 223 g/km). Daardoor heeft deze Touareg een E-label in plaats van een G-label. 

Eos met Black Style-pakket

Het Black Style-pakket voor de Eos laat de opklapbare hardtop eruitzien als een traditionele stoffen kap. De achterruit is 35 procent donker getint en de plaatwerkdelen zijn zwart gespoten. 

Tiguan R-Line

Op basis van de Tiguan Sport & Style levert Volkswagen het sportieve R-Line-pakket met onder meer 19-inch lichtmetalen velgen, spoilers, zijskirts en unieke voor- en achterbumpers. 

Scirocco R Concept

De Scirocco R Concept is een voorbode van een extra snelle Scirocco die naar verwachting eind dit jaar in productie gaat.

Bron: AllePersberichten.nl