Zuinige Leaseauto

Afkoop leasecontract

In woelige economische tijden kan afkoop van een leasecontract vaker aan de orde komen. Afkopen van een leasecontract wil zeggen dat een medewerker een soort boete moet betalen, omdat deze niet de volledige tijd van het leasecontract vol heeft gemaakt.


Het verschilt per bedrijf hoe hoog deze ‘ boete’ is, maar dit kan oplopen tot duizenden euro’s. Een nare bijkomstigheid van de (vaak) toch al nare oorzaak van deze afkoop van het leasecontract, namelijk het verlies van een baan.


Oplossingen

Voor het probleem van een hoge afkoopsom bij het beeindigen van een leasecontract bestaan zeker oplossingen. Een van de meest in het oog springende oplossingen is om uw leasecontract over te laten nemen door een derde. Doordat de leasemaatschappij een nieuwe leaser krijgt, zullen ze geen boete bij u in mindering brengen en de overnemer is blij met een kort durend leasecontract.

Een van de websites die een plaats biedt om leasecontracten aan te bieden is AutoLeaseContract. Op deze website kan de leaserijder zijn autolease contract aanbieden ter overname. Naar eigen zeggen worden deze leasecontracten snel overgenomen door geinteresseerden. Rekening houdend met de forse afkoopsom van het leasecontract, lijken de kosten van net geen 30 euro behoorlijk mee te vallen.

Mobiele versie afsluiten