ANWB gaat helpen bij keuze private lease of kopen van auto

15 okt 2015 - -
2e hands auto leasen

Om ANWB leden te helpen kiezen tussen een auto kopen of privé leasen biedt de ANWB vanaf vandaag op anwb.nl/privatelease een nieuwe autokostenrekentool. Daarmee worden de kosten, voor zowel een bestaande als een nieuwe auto, berekend. De automobilist kan deze vergelijken met de prijzen die aanbieders hanteren voor private lease.


“Een nieuwe auto rijden voor maar € 199,- per maand, je hoeft alleen nog maar te tanken”, zo staat er in menige advertentie. Iemand die zich oriënteert op private lease heeft iets meer informatie nodig. Met de online berekeningen en de informatie van ANWB krijgt de automobilist inzichten om te kunnen bepalen wat er voor hetzelfde geld te koop is op zowel de nieuwe als de bestaande automarkt.


De ANWB biedt vanaf medio september auto’s via private lease-contracten aan haar leden. Onderzoek wijst uit dat er ruim 120.000 leden zijn die private lease overwegen. De bond is één van de eerste aanbieders die tussentijdse ontbinding van het leasecontract bij onvoorziene omstandigheden zonder extra kosten mogelijk maakt. Om eventuele boetes bij private lease te voorkomen kunnen leaserijders ook gebruik maken van het leaseplatform AutoLeaseContract. Door hun leasecontract op dit platform aan te bieden, kunnen ze zorgen voor overname van het leasecontract en zodoende voorkomen van een afkoopboete.