Audi komt met start-stop systeem op automaten

06 okt 2009 - -

Als het aan Audi ligt kunnen auto’s met een automatische versnellingsbak ook profiteren van de voordelen van een start-stop systeem. Diverse automerken zijn al begonnen om een start-stop systeem in te bouwen in nieuwe auto’s (en dan met name de duurdere modellen), maar Audi is de eerste die een start-stop systeem verwerkt in een auto met automatische transmissie.


Het nieuwe systeem van Audi zorgt ervoor dat ook een Audi met automatische transmissie brandstof kan besparen door gebruik te maken van een start-stop systeem. Met dit systeem wordt ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld bij een stop voor een verkeerslicht de motor afslaat om brandstof te besparen. Evengoed start deze zelf op wanneer de bestuurder weer weg wil rijden. Met een start-stop systeem kan op deze manier flink wat brandstof bespaart worden. Voor de Audi A3 is zo’n start-stop systeem nu dus ook beschikbaar voor modellen met een automatische transmissie.


De Audi A3 kan worden uitgerust met een automaat met 7 versnellingen met start-stop systeem. Het start-stop systeem is vooralsnog alleen verkrijgbaar op de Audi A 3 105 hp 1.6 TDI diesel en de Audi A3 125 hp 1.4 TFSI die op gas rijdt. De uitstoot voor de TDI bedraagt door het start-stop systeem slechts 109 gram CO2/km. Voor de A3 op gas geldt een uitstoot van 124 gram CO2/km.