Bezuinigen op wagenpark nog niet in trek

18 mei 2009 - -

Ondanks de economische recessie is het bezuinigen op het wagenpark nog weinig in trek als bezuinigingsmaatregel voor ondernemingen. Onder de onderzoek dat TNS Nipo heeft gehouden onder 500 directeuren van ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf blijkt dat maar weinig ondernemers weet hebben van de mogelijkheden om te besparen op het wagenpark.


Uit het onderzoek blijkt verder dat de economische crisis voor 90% van de ondervraagde directeuren een probleem is waar vaak over nagedacht wordt. Meer dan een kwart van deze directeuren ziet autokosten als een mogelijkheid om te bezuinigen op de kosten, maar uit het onderzoek blijkt ook dat velen van hen niet weten hoe er precies bezuinigt kan worden op het leasewagenpark.


Bezuinigen op het leasewagenpark

Er zijn verschillende manieren om te bezuinigen op de kosten voor het leasewagenpark. Zo kunnen de contracten voor leaseauto’s voor een langere periode worden afgesloten om zo tot lagere kosten te komen. Daarnaast kan gekozen worden voor goedkopere en kleinere leaseauto’s. Deze kennen vaak ook een fiscale bijtelling van 14 procent of 20 procent, hetgeen weer handig is voor de werknemer die lagere maandelijkse kosten heeft. Daarnaast kan de ondernemer proberen om leasecontracten over te nemen van een andere ondernemer/particulier om zo goedkopere leasecontracten te krijgen en de totale kosten voor het leasewagenpark te verlagen.