Bijtelling 2011 berekenen

22 dec 2010 - -

De fiscale bijtelling in 2011 is ten opzichte van vorig jaar niet veranderd. U kunt de fiscale bijtelling voor 2011 berekenen met onze fiscale bijtelling berekening. Ten opzichte van 2010 zijn de percentages voor de bijtelling niet verandert. De netto bijtelling kan wel anders zijn, aangezien de belastingtarieven voor de inkomstenbelasting licht veranderd zijn. Afhankelijk van de uitstoot van CO2 van uw leaseauto krijgt u te maken met een fiscale bijtelling voor 2011 van 0%, 14%, 20% of 25%.


Het meest gunstige tarief, 0% fiscale bijtelling, geldt alleen voor elektrische auto’s. Zij hebben geen uitstoot van CO2 gassen en worden daarom door de overheid gestimuleerd. Alhoewel er nog maar weinig elektrische leaseauto’s zijn, is deze categorie leaseauto wel in opkomst.


Voor zeer zuinige auto’s geldt een fiscale bijtelling in 2011 van 14%. Toen deze categorie fiscale bijtelling net was geintroduceerd waren er nog maar weinig auto’s in deze categorie te vinden. In 2010 is het aantal auto’s in deze categorie toegenomen en vinden we ook auto’s als de Seat Ibiza en de Volkswagen Polo Blue Motion in deze categorie terug.

Voor de meeste moderne auto’s geldt een fiscale bijtelling in 2011 van 20%. Veel autofabrikanten hebben hun best gedaan om de CO2 uitstoot te verminderen, waardoor veel moderne auto’s niet in het hoogste tarief van 25% vallen.

Tot slot is er nog steeds het maximumtarief van 25%. Hier vallen nog steeds veel auto’s in. Dit betreft dan met name de iets oudere auto’s en grote auto’s.

Ook in 2011 zal het aantal leaseauto’s dat met een verlaagd tarief voor de fiscale bijtelling te maken krijgt, toenemen. Nu het Ministerie van Financiën heeft toegezegd de verlaagde tarieven en belastingvoordelen voor relatief zuinige auto’s te handhaven, ligt de weg vrij voor autofabrikanten om hier (verder) op in te springen.