Eerste leasebedrijven tekenen Cleaner Car Contracts

10 apr 2010 - -

Athlon Car Lease, Business Lease en ING Car Lease ondertekenen als eerste Nederlandse autoleasebedrijven een contract met Stichting Natuur en Milieu waarin zij afspraken maken hun wagenparken aanzienlijk veel zuiniger te maken. De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) steunt het initiatief en roept alle Nederlandse leasebedrijven op ook deze Cleaner Car Contracts te tekenen.


Cleaner Car Contracts is een initiatief van Natuur en Milieu in vijf Europese landen. In België, Denemarken, Duitsland en Italië tekenen leasebedrijven ook Cleaner Car Contracts met milieuorganisaties. De bedrijven tekenen voor de gouden ambitie van aankoop van auto’s in 2012 met een gemiddelde uitstoot onder de 120 gr/km (de EU ambitie= 130 gr/km in 2015). Als de sector sneller loopt dan het beleid voorschrijft dan is dat een duidelijk signaal naar de auto-industrie en de Europese politiek en dus een cruciale prikkel om versneld zuiniger auto’s op de markt te brengen. Athlon Car Lease International tekent vandaag in vier van deze vijf landen ook een Cleaner Car Contract.


“Cleaner Car Contracts is goed voor klimaat en milieu, maar juist ook voor bedrijven en berijders. Zuinige leaseauto’s verbruiken immers een stuk minder brandstof en zijn fiscaal aantrekkelijk”, aldus Mirjam de Rijk, directeur van Stichting Natuur en Milieu. “Brussel kan bedrijven helpen kosten te besparen door autofabrikanten scherpere CO2-normen op te leggen. Dat stimuleert innovatie zodat er snel nog meer keuze komt in zuinige, zakelijke automodellen.”

De VNA roept haar leden op om het voorbeeld van Athlon Car Lease, Business Lease en ING Car Lease te volgen. Directeur Renate Hemerik: “De leasesector zet elk jaar in Europa zo’n 30% van alle nieuwe auto’s op de weg. De zakelijke markt en met name de autoleasebranche is als geen ander in staat om het Nederlandse wagenpark te vergroenen. Dit doen we natuurlijk samen met onze klanten: ook zij kunnen Cleaner Car Contracts steunen.”

Volgens Bruce van Egmond van Athlon Car Lease is het niet meer dan normaal dat leasebedrijven de zuinigste auto’s inkopen. “We zijn in alle deelnemende landen meteen voor het meest ambitieuze Cleaner Car Contract gegaan. Gemiddeld zullen de auto’s die wij in 2012 inkopen niet meer dan 120 gr CO2/km uitstoten. Maar we gaan zelfs al veel verder dan alleen auto’s, bijvoorbeeld door voor onze klanten ook treinvervoer te regelen.”

Ivo Lissone van ING Car Lease: “Cleaner Car Contracts past prima bij ING Car Lease: met dit initiatief zetten we een stap in de richting van een betere leefomgeving. Wij zetten onze ‘Business Principles’ graag om in concrete producten en samenwerkingsverbanden.”

Toon Rutgers van Business Lease: “Cleaner Car Contracts is direct in het belang van onze klanten en sluit geheel aan bij onze filosofie. Wij staan voor ‘kostenbesparend en duurzaam autoleasen’.”