Finalisten mobiliteitsmanager bekend

06 apr 2016 - -
Leaseauto van het jaar

Tijdens het Fleetmanagement Event, dat plaatsvindt op dinsdag 24 mei in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, wordt jaarlijks de “Mobiliteitsmanager van het jaar award” uitgereikt. Zo ook dit jaar. De 3 finalisten die nog kans maken op de award zijn Henk Smidt, Miranda Koning en Aaron de Git.


Deze finalisten worden op korte termijn grondig aan de tand gevoelt door de Awardcommissie. Tijdens dit gesprek krijgen ze uitgebreid de mogelijkheid om hun nominatie toe lichten. Traditiegetrouw wordt tijdens de awardshow op het Fleetmanagement Event de Mobiliteitsmanager van het jaar bekend gemaakt. We stellen de finanlisten graag aan u voor:


Henk Schmidt (productmanager mobility, Belastingdienst)

Henk Schmidt is vanaf 2011 verantwoordelijk voor het product vervoer met een wagenpark van 1530 auto’s, 29.000 mobiliteitskaarten en besteed ook veel tijd aan lokale mobiliteitsplannen (w.o. parkeerbeleid). Via een integrale benadering, waarbij ook het declaratieverkeer is betrokken, probeert hij vooral te sturen reisgedrag, efficiency, duurzaamheid en is hij voortdurend bezig met innovatieve producten zoals een persoonlijk reisadvies app, inzet van E bikes en slimmer delen van auto’s.

Miranda Koning (contractbeheer, Ymere)

Miranda Koning is verantwoordelijk voor het huidige vernieuwende functie overschrijdende vervoersplan waarin Ymere beschrijft hoe zij omgaat met zakelijke reisbewegingen. In dit vervoersplan is de balans gevonden tussen het toekennen en gebruiken van (vervoers-) middelen en de kernwaarden van Ymere waarbij betaalbaar wonen centraal staat.

Aaron de Git (mobility manager, CRH)

Aaron de Git, is sinds 2013 als mobility manager verantwoordelijk voor het wagenpark en mobiliteit in Nederland en België. Aaron heeft binnen CRH het mobiliteitsbudget (incl. NS Business Card/MTC) geïntroduceerd om medewerkers flexibiliteit te kunnen bieden. Elektrische voertuigen worden ingezet als poolauto of voor tijdelijke mobiliteit. Medewerkers en de CRH werkmaatschappijen worden door Aaron behandeld als klant en leveranciers worden behandeld als collega. Met ruim 1100 leaserijders alleen al in Nederland.

Over de Mobiliteitsmanager van het jaar award

De Mobiliteitsmanager van het jaar award is een vakprijs, voor én door vakgenoten. Daan Bieleveld, global mobility manager bij DSM heeft zich het afgelopen jaar “Mobiliteitsmanager van het jaar mogen noemen. Hiermee is hij terecht gekomen in een mooi lijstje namen met voormalige winnaars zoals: André de Boer (senior adviseur mobiliteit, Rijkswaterstaat), Patrick Langevoort (wagenparkbeheerder, Alliander), Ronald de Hoog (hoofd wagenparkbeheer, Cofely Nederland) en Nanda Cousijn (manager mobiliteit, Diemermere, a Randstad company). Tijdens het Fleetmanagement Event hoort u wie van de finalisten we aan dit lijstje kunnen toevoegen.

Over het Fleetmanagement event

Het Fleetmanagement event staat in het teken van de laatste ontwikkelingen in mobiliteitsbeleid. Ook dit jaar voeren we weer diverse nieuwe elementen toe aan het event. “We zijn er van overtuigd dat we een deel van de professionals betrokken bij mobiliteit nog niet bereiken”, aldus Stijn van den Broek, projectmanager van het Fleetmanagement event. Uiteraard gaat het hier om mobiliteitsmanagers die het event nog niet kennen. Maar vooral ook om hun collega’s die vanuit hun verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld finance of HRM nauw betrokken zijn bij deze thematiek.