Hippe stadsauto’s populair bij ZZP’ers en particulieren

16 jun 2012 - -

Nu veel ZZP’ers en particulieren online een leaseauto bestellen is het eenvoudig om een overzicht te krijgen van de voorkeuren voor bepaalde leaseauto’s. Zakelijke leaserijders kiezen over het algemeen voor degelijke auto’s en kiezen (vaak door restricties van de werkgever) voor een zakelijke kleur. Uit recent onderzoek van Toplease blijkt dat ZZP’ers en particulieren een bredere selectie aan leaseauto’s hebben besteld. Zo blijkt dat er tijdens een WK zelfs een stijging van oranje leaseauto’s is waar te nemen.


Top 3 leaseauto’s van dit moment

Uit het onderzoek blijkt dat de huidige top 3 wordt vervuld door de hippe stadsauto’s Citroen C1, Peugeot 107 en de Toyota Aygo. Deze drie zijn zeer zuinig en praktisch in gebruik voor stadsverkeer. Deze drie auto’s komen voort uit een samenwerking van de drie merken en is voor deze bedrijven zeer succesvol geweest. De van oudsher populaire merken als Volkswagen en Seat nemen een 4e en respectievelijk 5e plaats in met de Volkswagen Polo en Seat Ibiza. De populariteit van deze modellen komt vermoedelijk voort uit de verminderde fiscale bijtelling van 14% voor deze modellen.


Enkele opvallende zaken uit het onderzoek

Dat er tijdens een WK meer oranje leaseauto’s worden verkocht, noemden wij hiervoor al. Bijzonder is ook de voorkeur van ZZP’ers en particulieren voor speciale kleuren:┬áTech House Grey, Cappuccino Beige en Coconut Champagne. Op dit moment zijn vooral goedkope leaseauto’s populair, die tevens in een bijzondere uitvoering zijn te verkrijgen en uiteraard in een lagere bijtellingsklasse vallen.