Leaseauto van het jaar: Range Rover Evoque

13 jun 2012 - -
Leaseauto van het jaar

Als leaseauto van het jaar 2012 is door de jury en klanten van Alphabet Lease de Range Rover Evoque gekozen. Uit de vier klassen, Economy, Business, Business+ en Executive is de Range Rover Evoque als winnaar uit de bus gekomen. De jury waardeert het kleine model met name op het gebied van uiterlijk en rij-eigenschappen. Daarnaast zijn ook voor de andere categorieën de leaseauto van het jaar gekozen.


Leaseauto van het jaar Economy

In de Economy klasse heeft de Peugeot 208 de eerste prijs gewonnen. Met name de plezierige rij-eigenschappen worden gewaardeerd. Ook populair zijn de Kia Rio en de Volkswagen Up.


Leaseauto van het jaar Business

In het business segment wint de BMW 1-serie. In de praktijktest die door Alphabet Lease is uitgevoerd is gebleken dat de BMW niet één onvoldoende scoort. Een goede tweede is de Opel Ampera die met name geroemd wordt om de bijzondere (elektrische) aandrijving. Tot slot wint de Citroen DS4 een derde prijs doordat deze auto als zeer comfortabel wordt ervaren.

Leaseauto van het jaar Business+

In de Business+ categorie wint wederom een BMW, de grote broer van de BMW 1-serie. De BMW 3-serie krijgt van vrijwel alle juryleden een zeer goed cijfer en komt daarmee als beste uit de bus. Een mooie tweede is de Hyundai i40 die het vooral moet hebben van de royale kofferbak. Een derde plaats is ook hier ingeruimd voor Citroen met de DS5.

Leaseauto van het jaar Executive

De klanten en leaserijders van Alphabet Lease hebben unaniem de Range Rover Evoque als leaseauto van het jaar 2012 gekozen binnen het Executive segment. Als tweede is de Lexus GS geeindigd en de Audi Q3 maakt dit rijtje compleet.