Leasemarkt zakt verder in

24 feb 2010 - -

Ook in de afgelopen maand heeft de daling van het aantal nieuwe leaesauto’s zich verder ingezet. In januari 2010 zijn bijna 19% minder leaseauto’s nieuw aangeschaft dan in vergelijking met januari 2009. Deze neerwaartse trend blijkt uit de laatste cijfers van AUMACON.


De daling van het aantal nieuw aangeschafte auto’s bestemd voor de leasemarkt hangt waarschijnlijk samen met de toenemende werkloosheid. Steeds minder werknemers krijgen een leaseauto en daarnaast is het aantal functies waarbij een leaseauto hoort afgenomen. Toch is de daling van 19% fors in vergelijking met de (enigzins) aangetrokken automarkt voor nieuwe auto’s. De totale markt voor auto’s steeg in januari met ongeveer 12%.


Het extra aantal werklozen is volgens het CBS gemiddeld tienduizend per maand.  Door deze sombere berichtgeving verwacht AUMACON voor 2010 een afname van de leasemarkt met 9%. Onbekend is nog bij welke leasemaatschappij de hardste klappen vallen. Wel is bekend dat Volkswagen haar leidende positie op de leasemarkt heeft weten te behouden en zelfs heeft uitgebreid. Van alle leaseauto’s is 16,6 procent een Volkswagen.

Blijf op de hoogte via RSS of de e-mail nieuwsbrief.