Leaseplan start spaarbank voor particulieren

25 mei 2009 - -

Vanochtend werd bekend dat LeasePlan, een van de grootste leasemaatschappijen van Nederland, een internet spaarbank voor particulieren gaat starten. LeasePlan dat al sinds 1993 in het bezit is van een banklicentie komt met dit plan gezien de moeilijkheden om kapitaal aan te trekken. Overigens dient voordat gestart te worden met de spaarbank nog wel goedkeuring te worden verkregen van de Nederlandse Bank.


In tijden van economische tegenspoed lukt het LeasePlan minder goed om kapitaal aan te trekken op de reguliere manier. Het idee bij LeasePlan is dat particulieren nog wel beschikken over spaargeld dat ze graag met een voordelige rente wegzetten. Aangezien sprake is van een internet spaarbank, zal LeasePlan weinig kosten hebben en zal de geboden rente concurrerend zijn ten opzichte van andere banken.


Staatssteun

Recentelijk heeft LeasePlan nog staatssteun mogen ontvangen van de overheid. LeasePlan heeft voor meer dan 6 miljard aan obligaties uitgegeven, waarbij de overheid garant staat indien het mis gaat.

Blijf op de hoogte van het laatste leasenieuws: meld u aan voor de email nieuwsbrief.