Meer nieuwe leaseauto’s op naam van leasebedrijven gezet

19 jun 2012 - -
14 bijtelling 2015

Nadat de leasemarkt in maart en april enkel een daling van het aantal leaseautoafleveringen heeft gekend, heeft de maand mei voor een opleving gezorgd. Gezien de naderende onheilsdatum van 1 juli – de dag waarop de CO2-grenswaarden wijzigen met grote gevolgen voor nadien te registreren leaseauto’s, is dit niet geheel onverwacht. In mei 2012 verlieten bijna 12,5 duizend nieuwe leaseauto’s de showrooms tegenover 11,1 duizend leaseauto’s in mei vorig jaar, een toename van 13,1 procent. Dit blijkt uit de laatste cijfers van VWE, bewerkt door AUMACON.


Verdeling leaseauto’s tussen de merken

Na vijf maanden staat de leasemarkt nog steeds op een plus. De gezamenlijke autodealers zetten dit jaar 60.494 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven, tegenover 57.421 stuks in de periode januari tot en met mei van 2011, een stijging van 5,4 procent. Marktleider Volkswagen blijft de opvallende daler in dit segment. Het merk staat nu op een marktaandeel van 16,1 procent waar het vorig jaar – na vijf maanden – nog 19,7 procent van de markt in bezit had. De overige Pon-merken presteren wisselend; Audi heeft een kwart meer leaseauto’s verkocht, terwijl Seat zo’n 30 procent verliest. Skoda zit met een toename van 3,9 procent op het marktgemiddelde.


Ford is dit jaar bezig aan een herintroductie in de leasemarkt; het merk is in de eerste vijf maanden in aantal leaseauto’s ruim verdubbeld. Lexus en Kia zijn goede voorbeelden van kleinere merken die er toch ook in slagen om steeds meer zakelijke rijders aan zich te binden; Kia verdubbelt haar cijfer van vorig jaar, Lexus plust zelfs met 263 procent.

Meest populaire leaseauto van dit moment

Meest populaire leaseauto in mei was de Renault Megane estate. Opmerkelijk aangezien het de afgelopen maanden steeds ging tussen de Volkswagen Polo en de Peugeot 508. Ook de nieuwe BMW 3-serie (waarvan de sedan nog tot 1 juli in 20%-versie verkrijgbaar is) maakt een mooie entree in de leasearena.