Zuinige Leaseauto

Opel Insigna blijkt zeer zuinig te rijden

De Opel Insignia zet de toon als het gaat om zuinige, grote benzineauto’s. Dat blijkt uit de laatste editie van de Top10’s Zuinige Auto’s die de ANWB en Natuur en Milieu elk kwartaal publiceren. Volgens de fabrieksopgave haalt de auto een verbruik van 1 liter op 17,9 kilometer. In de praktijk komt dit echter neer op 1 liter op 13,7 kilometer.


Andere nieuwkomers naast de Opel Insignia zijn de Lancia Ypsilon (3e, klein benzine), Alfa Romeo Giulietta (7e, middelgroot benzine) en Ford Focus (8e, middelgroot diesel). Voor deze voertuigen geldt nu nog het huidige verlaagde tarief tot 1 januari 2014.


Per 1 juli 2012 worden de CO2-normen in de aanschafbelasting (BPM) aangescherpt. Hierdoor zullen minder zuinige auto’s onder de BPM-vrijstelling vallen. Daardoor  worden deze auto’s duurder in aanschaf. Per 1 januari 2014 moeten zeer zuinige auto’s weer motorrijtuigenbelasting (MRB) en provinciale opcenten betalen, waardoor de maandelijkse kosten hoger worden. De ANWB heeft in deze Top10’s berekend wat de gevolgen van de kabinetsplannen zijn voor de aanschafprijs en de gebruikskosten van de zestig zuinigste auto’s.

De belastingmaatregelen voor zeer zuinige auto’s staan definitief beschreven in het Belastingplan 2012, dat op Prinsjesdag gepresenteerd wordt. Indien er meer informatie voorhanden is, brengen wij u uiteraard op de hoogte.

Mobiele versie afsluiten