Private lease gebruikte auto

15 jan 2016 - -

Private lease van een gebruikte auto kan op korte termijn erg aantrekkelijk zijn. Wat is precies het voordeel van het leasen van een gebruikte auto? En zijn er ook nadelen verbonden aan prive lease van een gebruikte auto?


Aanbod private lease gebruikte auto

Er zijn diverse bedrijven actief die private leaseauto’s aanbieden die door een of meerdere andere leaserijder(s) zijn gebruikt. Vaak zijn deze prive leaseauto’s niet ouder dan twee jaar oud en sluit je een private lease contract af met een korte looptijd. Bij sommige aanbieders wordt een korting gegeven op het maandelijkse leasetarief indien men kiest voor een gebruikte auto in de private lease in plaats van een gloednieuwe.


Private lease occasion

Met de opkomst van private lease worden steeds meer auto’s ingezet als prive leaseauto. Aangezien een nieuwe auto over de eerste periode het meeste afschrijft zijn de leaseprijzen voor een gloednieuwe leaseauto vaak hoog. Een gebruikte private leaseauto die reeds een aantal jaar is ingezet als leaseauto, kan daarom erg aantrekkelijk zijn om te leasen. Vaak is een occasion lease een voordelige constructie waarbij de private leaserijder een bijna nieuwe auto rijdt tegen een fractie van de kosten van een nieuwe leaseauto.

Voordelen private lease gebruikte auto

Naast het financiele aspect, zijn er nog meer voordelen aan private lease gebruikte auto: zo is een gebruikte auto direct beschikbaar en kun je dus direct ermee wegrijden na het ondertekenen van de private lease overeenkomst. Vaak worden private lease gebruikte auto’s aangeboden met een kortere looptijd van reguliere private leaseauto’s wat soms handig is. Tot slot is het soms mogelijk om onder omstandigheden een private leaseauto over te nemen met behoud van een gunstig fiscaal bijtellingregime.

Aanbieders private lease gebruikte auto

Er zijn diverse aanbieders actief met aanbod in private lease van gebruikte auto’s. Een van de voordeligste aanbieders is AutoLeaseContract waarop diverse leaseauto occasions worden aangeboden die direct over te nemen zijn.