Ruime keuze goede zomerbanden

21 feb 2017 - -

Er is een ruime keus aan goede zomerbanden. Dat blijkt uit de ANWB zomerbandentest 2017. In de bandenmaat voor kleine auto’s worden vijf banden zeer aangeraden. Bij de bandenmaat voor SUV’s zijn twee banden ‘zeer aan te raden’. Daarnaast is er een grote keus aan banden met drie sterren, die zijn veilig en aan te bevelen. Twee van de 31 geteste banden scoren matig en één band is slecht. Aanschaf van deze banden wordt afgeraden.


In de test met de SUV-banden valt op dat ruim een derde van de geteste zomerbanden voorzien is van een M+S logo. Dit suggereert dat deze banden winterse eigenschappen hebben. Daarom zijn deze ook in de sneeuw getest. Bij drie van de zes banden bleek van wintereigenschappen niets te merken. Bij de andere drie was wel het geval, maar niet genoeg van wat verwacht mag worden van een dergelijke band. De ANWB adviseert automobilisten om voor banden met winterse eigenschappen af te gaan op het sneeuwvlok- en bergsymbool.


De ANWB test ieder jaar zowel zomer- als winterbanden. Hierbij worden alle eigenschappen, zoals onder meer rijeigenschappen, remgedrag, slijtage en brandstofverbruik onder de loep genomen. De volledige resultaten zijn terug te vinden op www.anwb.nl