Zuinige Leaseauto

Steeds meer nieuwe leaseauto’s afgeleverd

Het aantal afleveringen van nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven is in november spectaculair toegenomen. Was er een jaar geleden in november nog maar sprake van 4.825 nieuwe leaseauto’s, afgelopen maand werden er liefst 8.303 aan het wagenpark toegevoegd, een toename van 72 procent. Dit blijkt uit cijfers van serviceprovider VWE, bewerkt door AUMACON.


De opleving van de leasecijfers begon zich feitelijk in mei jongstleden al voorzichtig af te tekenen. Na een teleurstellend eerste kwartaal (bijna 19 procent minder leaseauto’s), sloot het tweede kwartaal met een plusje van 5 procent. In het derde kwartaal volgde het echte herstel met een toename van de leaseafleveringen van bijna 19 procent. Over de perioden januari tot en met november staat de leaseteller nu op 89.803 stuks, tegenover 84.957 (= +5,7%) in dezelfde periode in 2009.


Vooral Volkswagen en Renault spinnen garen bij deze marktopleving, beide merken verbeteren hun leidende posities met zo’n drie procentpunten. Voor Volkswagen komt daarmee zelfs de 20%-grens in beeld, het merk scoort op dit moment extreem goed met de Polo (met 4.753 leaseregistraties thans het best verkochte model in de leasemarkt) en de Golf hatchback (3.766), Renault’s leasesucces is vooral te danken aan de Megane Estate (3.562).

Ford en Citroën hebben het dit jaar erg moeilijk om in de smaak van de leaserijders te vallen. Voor Citroën zal dit een extra tegenvaller zijn, gezien de onlangs ontvangen titel voor de C4 Picasso als ‘zakenauto van het jaar’. De leaseverkopen van deze prijswinnaar zijn dit jaar meer dan gehalveerd.

Sterkste stijgers in de leaseklasse zijn dit jaar Skoda (mede dankzij de populaire combi’s van de Fabia en Superbe, maar vooral toch door de Octavia combi), Hyundai (dankzij i10 en iX35) en Kia (met name door Cee’d sporty wagon en Sorento).

Mobiele versie afsluiten