Subsidie van 5 miljoen euro voor rijden op waterstof

13 jan 2010 - -

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft een subsidieprogramma aangekondigd voor rijden op waterstof. In totaal is 5 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die proeven doen met auto’s op waterstof. Door de subsidie wil het ministerie de ontwikkeling en acceptatie van auto’s op waterstof vergroten.


Ondernemers kunnen aanspraak maken op de subsidie door contact op te nemen met SenterNovem. Het gaat dan om bedrijven die waterstof willen gebruiken voor vervoer. Dit kan diverse vormen aannemen: van het ontwikkelen van voertuigen op waterstof tot meer op de opslag en productie van waterstof. De subsidie geldt voor projecten met het gebruik van waterstof voor auto’s, vrachtauto’s, bussen en mobiele werktuigen.


Met het nieuwste subsidieprogramma wil minister Eurlings nog sterker inzetten op de ontwikkeling van schone technologie in het vervoer. Eerder werd al bekend dat ook elektrisch en hybride rijden op de warme steun van het ministerie kan rekenen. In totaal is er voor deze projecten 10 miljoen euro beschikbaar.