Top 10 leaseauto’s 2009

02 mei 2009 - -

De voorlopige top 10 leaseauto’s 2009 is bekend. Uit de nieuwste cijfers van Athlon Car Lease blijkt dat de Volkswagen Golf inmiddels de populairste leaseauto is.


Een belangrijk verschil ten opzichte van vorig jaar is dat vooral leaseauto’s met een fiscale bijtelling van 20% in populariteit zijn toegenomen. Het aantal leaseauto’s dat in deze relatief gunstige categorie voor de bijtelling valt is in vergelijking met vorig jaar verdubbeld. Ook blijkt dat deze toegenomen populariteit niet ten koste gaat van de auto’s in de 14 procent bijtelling categorie, maar dat relatief vervuilende auto’s met een standaard bijtelling van 25 procent steeds minder populair zijn.


Downsizing

Een belangrijk fenomeen in vergelijking met vorig jaar is ‘downsizing’. Hierdoor is de Volkswagen Golf ook zo populair geworden, aangezien deze ook tot de auto’s in de 20 procent bijtellingscategorie behoort. Door slim te ontwerpen en te letten op de uitstoot zijn fabrikanten steeds beter in staat om mooie auto’s neer te zetten die relatief zuinig zijn en daarvoor door de overheid voor worden beloond. Hierbij zijn het recentelijk populair geworden start-stop systeem van belang, maar ook zuinigere motoren zorgen voor een lagere uitstoot van CO2 gassen.

Top 10 leaseauto’s 2009

# 2008 2009
1

Honda Civid Hybrid

Volkswagen Golf

2

Ford Focus

Honda Civid Hybrid

3

Peugeot 207

Volkswagen Passat

4

Volkswagen Passat

Opel Insignia

5

Ford Mondeo

Ford Focus

6

Citroen Gr C4 Picasso

Toyota Avensis

7

Toyota Prius Hybrid

Peugeot 308

8

Renault Megane

Opel Astra

9

Opel Astra

Citroen Gr C4 Picasso

10

Volkswagen Golf

Ford Mondeo