Vereniging Zakelijk Rijden reikt keurmerken uit

29 nov 2015 - -
2e hands auto leasen

Justlease.nl en LekkerLeasen.nl hebben van VZR het “Private Lease OK” certificaat ontvangen. Er zijn nu vijf aanbieders in de markt die het “Private Lease OK” certificaat mogen voeren. Deze private leaseaanbieders onderscheiden zich door goede en consumentvriendelijke voorwaarden.


Transparantie leasemarkt

VZR streeft naar transparantie in de markt en is tegen verborgen kosten. De toekenning van het certificaat met bijbehorend logo laat zien welke aanbieder goede contractuele voorwaarden hanteert bij het afsluiten van een private leasecontract.


Private lease normen

VZR heeft in maart de eerste versie van de private leasenormen gepubliceerd. Deze normen, die na intensief overleg met tientallen aanbieders tot stand zijn gekomen, vormen de basis voor de toekenning van het certificaat. Inmiddels heeft VZR meerdere leaseaanbieders uitgebreid getoetst. Justlease.nl en LekkerLeasen.nl hebben deze toetsing doorstaan. Eerder hebben Noordlease, Smilease en mijndomeinauto al laten zien de voorwaarden, met de consument in gedachten, te hebben opgesteld. Desondanks constateert VZR nog steeds grote verschillen in algemene voorwaarden en contracten.

Private lease certificaat

Iedere privateleaseaanbieder kan het “Private Lease OK” certificaat bemachtigen. De normen staan op de site www.vzr.nl gepubliceerd. Er is een aantal cruciale voorwaarden gedefinieerd. Aan al deze voorwaarden moet worden voldaan. Van de overige voorwaarden mag de aanbieder er één missen.

VZR constateerde al eerder dat veel aanbieders kritisch kijken naar de eigen algemene voorwaarden. Een groot aantal partijen staat op het punt om de algemene voorwaarden aan te passen. VZR is verheugd over deze ontwikkeling en zal dit met interesse volgen. Berijders met problemen met hun private leaseaanbieder kunnen zich altijd bij VZR melden voor hulp en advies.