Vrije kilometers met leaseauto mogelijk aan banden

18 mei 2010 - -

Als het aan grote werkgevers ligt, is het fenomeen van vrije kilometers met de leaseauto mogelijk binnenkort ten einde. De meeste werkgevers hebben in de voorwaarden van de leaseauto opgenomen dat er een (groot) aantal privé kilometers met de leaseauto gemaakt mogen worden (vaak zelfs ook bekostigd met de tankpas van de zaak). Deze maatregel zorgt voor onvoorspelbare en hoge kosten. Volgens LeasePlan zijn diverse werkgevers deze regeling aan het heroverwegen.


Het Algemeen Dagblad weet te melden dat LeasePLan een trend ziet waarin grote werkgevers steeds vaker een vast budget stellen aan de privé kilometers en de werknemers niet zonder meer met de leaseauto privé laten rijden. Op deze manier worden leaserijders zich bewust van de kosten en is op vakantie naar het buitenland met de auto van de zaak opeens niet meer zo voordelig.


Wat vindt u? Bent u het eens met deze maatregel of vindt u het belachelijk dat u niet meer vrij privékilometers met de leaseauto mag maken? Wij zijn benieuwd naar uw reactie!