Wintertips voor uw auto onderdelen

04 jan 2018 - -

Na onze winter tips voor de autoruiten, zijn nu de auto onderdelen aan de beurt. Nu de temperaturen verder dalen, is het goed om voorbereid te zijn op wegen bedekt met ijs, sneeuw en natte sneeuw. Daarom hebben wij voor u een eenvoudige checklist gemaakt voor het onderhoud van de auto om uw voertuig te beschermen tegen deze barre weersomstandigheden.


1. Bescherm de buitenkant

Reinig de buitenkant van de auto goed en breng vervolgens een hoogwaardige autowas aan om uw auto optimaal te beschermen tegen de dreiging ​​van sneeuw en strooizout/pekel.


2. Check uw olie

Uw auto lijkt het allemaal vanzelf te doen en dus vergeet u snel de olie. Echter, de motorolie is een belangrijk onderdeel om de motor soepel te laten rijden. In de winter is het extra belangrijk dat het oliepeil op orde is. U kunt zelfs speciale motorolie voor in de winter gebruiken.

3. Onderhoud de accu

De accu heeft het tijdens de zomer zwaar te verduren gehad: airco, radio etc. U zult echter pas merken hoezeer de accu te lijden heeft gehad op een echt koude ochtend als u uw auto wilt starten. Mocht uw accu niet goed (genoeg) meer zijn, dan kunt u het vergeten om uw auto snel gestart te krijgen. Accu’s doen het minder goed bij lagere temperaturen dus juist dan is het zaak om een goede accu te hebben. Tijdens de koude dagen moet de accu harder werken én verliest deze capaciteit als deze niet wordt gebruikt. Check dus ook altijd uw verlichting als u uw auto op slot doet. Bent u op zoek naar de juiste auto onderdelen? U kunt onder meer terecht bij APS automaterialen.

4. Verlichting

Tijdens de winterse dagen is het niet alleen koud, maar vaak ook donker. Daarom is het van levensbelang dat uw verlichting goed werkt. Als uw koplampen of achterlichten zwak of geel zijn, vervangt u de lampen en reinigt u de lenzen. U kunt overwegen om eventueel de verlichting te laten vervangen door LED-lampen.

5. Controleer de banden

Met sneeuw hebben de banden automatisch minder grip. Check daarom vóór de winter het profiel van uw banden. Om nog meer grip te krijgen en een kortere remweg kunt u natuurlijk ook uw zomerbanden om (laten) wisselen voor winterbanden. Daarmee heeft u gegarandeerd de meeste grip en de kortste remweg. Let ook op de bandenspanning. Deze moet niet te laag zijn, dan verbruikt u onnodig veel brandstof en slijten de banden sneller. Een te hoge bandenspanning zorgt in de winter echter dat u minder grip heeft. Dus houd uw banden op het juiste niveau.