Wordt milieuvriendelijk rijden verplicht voor leaserijders?!

04 jun 2009 - -

Steeds meer bedrijven bieden hun personeel met een leaseauto een cursus aan om te leren ‘milieuvriendelijk rijden’. Uit onderzoek van Mercer blijkt dat 53% van de bedrijven zo’n cursus aanbiedt om het personeel zuiniger te laten rijden. De vraag is in hoeverre bedrijven hun personeel gaan verplichten om zuiniger te rijden. Een cursus is fijn, maar het wordt anders als het een verplichting wordt.


Zo blijkt uit het onderzoek van Mercer ook dat bedrijven vaak verschillende eisen stellen aan de leaseauto en haar leaserijder. 67% van de organisaties stelt bijvoorbeeld metallic lak verplicht bij het kiezen van de leaseauto. Vaak zijn cabrio’s, tweedeurs en andere ‘niet-normale’ leaseauto’s uitgesloten van de leaseregeling. Van de leaserijder wordt nogal wat verwacht in ruil voor het mogen leasen van een auto van de zaak.


Het is logisch dat een organisatie iets terugverlangt voor het verstrekken van de leaseauto, maar het blijft interessant om te bekijken hoe ver bedrijven hierin gaan en welke inventieve oplossingen er worden gevonden. De benzineprijs zal in de toekomst waarschijnlijk nog flink toenemen en het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat het onderdeel ‘brandstof’ een belangrijke kostenpost gaat vormen waardoor wellicht met een curus ‘mileuvriendelijk rijden’ verandering in gebracht kan worden. De toekomst zal het leren; wij houden u op de hoogte!