Auto leasen particulier

auto leasen particulierNaast zakelijk gebruik, is auto leasen particulier ook mogelijk. U rijdt dan een nieuwe leaseauto tegen vaste maandelijkste kosten. Steeds meer particulieren zien de voordelen van auto leasen particulier in. Daarbij heeft u door het toenemende aanbod van prive lease bij leasemaatschappijen keuze uit vrijwel alle soorten en merken.


Het grootste voordeel van auto leasen particulier is dat u de kosten vooraf weet. Het onderhoud en de aanschaf zijn allemaal al voor u geregeld en soms kunt u zelfs een benzine pas bij een leasecontract afsluiten, zodat u ook daarover zekerheid vooraf heeft. Daarnaast kunt u gelijk in een nieuwe auto wegrijden, terwijl u anders wellicht een tweedehands auto moet aanschaffen. De reparatiekosten voor een tweedehands auto zijn daarnaast ook vaak hoger, zodat u nog minder zekerheid heeft over lage kosten.


Met een prive leaseauto weet u vooraf waar u aan toe bent. Daarnaast heeft u geen last van de fiscale bijtelling: u heeft immers een auto lease particulier en niet via uw werkgever. Er is zodoende geen sprake van loon in natura en dus ook geen fiscale bijtelling. Dit zorgt ervoor dat de enige kosten die u heeft, de daadwerkelijke leasevergoeding is. Er zijn in principe geen andere kosten aan verbonden. Uiteraard hangt het af van uw leasecontract welke kosten u zelf nog dient te betalen, zoals bijvoorbeeld (extra) schade, een deel van het onderhoud en vaak alle benzinekosten.

Voordat u denkt aan auto leasen particulier, zijn de volgende punten van wezenlijk belang:

  • Is al het onderhoud inbegrepen bij de leaseprijs?
  • Zijn er een maximaal aantal kilometers bij de leaseprijs inbegrepen en wat zijn uw eigen kilometerkosten?
  • Krijgt u een tankpas en zo ja, hoeveel mag u daarmee tanken?
  • Heeft u een eigen risico bij schade aan de auto?
  • Is er eventueel een hoger eigen risico bij meermalen schade aan de prive leaseauto?

Als u met deze punten goed rekening houdt, kan een auto leasen particulier zeker een goede optie zijn.