Auto leasen prive

auto leasen prive

Is een auto leasen prive voordelig? Hoe werkt auto leasen prive? Wij hebben alle voordelen en nadelen van particulier auto leasen voor u uitgezocht en op een rijtje gezet.


Hoe werkt auto leasen prive

Vaak wordt een leaseauto geassocieerd met een auto van de zaak. Vroeger was een leaseauto alleen weggelegd voor iemand met een salesfunctie die voor zijn/haar werk een auto mocht leasen. Deze tijd is voorbij en prive een auto leasen is tegenwoordig populairder dan ooit. In de Verenigde Staten is het al heel lang gebruikelijk om een auto niet te kopen, maar langdurig te huren of te kopen of afbetaling. Een auto prive leasen is eigenlijk ook een vorm van auto huren. Het verschil is dat bij prive lease vaak al heel veel kosten zijn inbegrepen die je bij een huurauto vaak nog zelf betaald. Zo zijn de verzekering, onderhoud en soms ook brandstof al inbegrepen bij een leasecontract.


Voordelen auto leasen prive

Een eigen auto kopen is duur en vereist een groot geldbedrag dat je direct kwijt bent. Een auto leasen kan een goed alternatief zijn: je rijdt een mooie nieuwe representatieve auto tegen een vast (laag) maandbedrag. Daarnaast weet je vooraf waar je aan toe bent, omdat vrijwel alle kosten reeds bij het leasebedrag zijn inbegrepen. Je rijdt dus een leaseauto zonder gedoe van een gekochte auto.

Nadelen auto leasen prive

Zijn er ook nadelen aan prive een auto leasen? Ja, deze zijn er wel degelijk. Je gaat een leasecontract aan waar je niet zomaar vanaf kan. Een leasecontract is een juridische bindende overeenkomst waarbij je afspraken maakt over de maandbedragen en welke diensten inclusief zijn. Als je leaseauto toch niet bevalt, kun je meestal niet zomaar switchen. Daarnaast wordt de auto na afloop van het leasecontract niet van jou, dus je zal na afloop van het leasecontract weer een andere auto moeten kiezen en een nieuwe leasecontract afsluiten.

Goedkoop auto leasen prive

Is goedkoop auto leasen prive mogelijk? Zoals we gezien hebben, is een auto prive leasen best een goede optie. Afhankelijk van uw voorkeuren kan het leasen duurder of goedkoper zijn. Kies je voor een goedkope auto? Dan is prive auto leasen voordeliger dan een auto zelf kopen.

Offerte auto leasen prive aanvragen

Als je hebt besloten om geen auto zelf aan te schaffen, maar om deze te leasen, is de volgende stap het uitzoeken van een leaseauto. Hiervoor kun je het beste de diverse private lease aanbieders vergelijken en naast prijs ook de voorwaarden meenemen in je vergelijking. Hiervoor kun je het beste bij elke aanbieder een offerte aanvragen. Aan de hand van alle verschillende offertes kies je het beste voorstel en sluit je de leaseovereenkomst af.

Auto leasen prive: