Tweedehands auto leasen prive

Is tweedehands auto leasen prive wellicht een goede optie om goedkoop een auto te leasen? Steeds vaker wordt gekozen om een auto prive te leasen. Hieraan kunnen echter best hoge maandlasten verbonden zijn. Een mooi optie om toch voordelig een auto te leasen prive is om dan een tweedehands auto te kiezen.


Voordelen tweedehands auto leasen prive

Met een tweedehands leaseauto rijdt u een stuk voordeliger. Bovendien zijn leaseauto’s vaak goed onderhouden en hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de staat van de auto. Bovendien zitten onderhoud en reparaties vaak al bij de leaseprijs inbegrepen, dus mocht er iets met de leaseauto aan de hand zijn, dan hoeft u zich nog geen zorgen te maken. De leasemaatschappij betaald alle kosten voor het nodige onderhoud en de reparaties.


Nadelen tweedehands auto leasen prive

Er zijn ook nadelen aan het leasen van een gebruikte leaseauto. Ten eerste kunt u niet zelf de leaseauto helemaal samenstellen zoals u wilt. Het aanbod is beperkt tot wat anderen eerder als eerste leaseauto hebben gekozen. De meeste leasemaatschappijen hebben echter voldoende tweedehands leaseauto’s, zodat u toch een mooie auto kunt uitzoeken.

Kijk goed naar de eigenschappen van de gebruikte leaseauto en bepaal vooraf wat u belangrijk vindt. Prijs is niet de enige maatstaf en let bijvoorbeeld ook op eventuele schade en opties die aanwezig zijn.

Hoe kan ik een tweedehands auto leasen prive?

Als u een keuze heeft gemaakt voor merk en model kunt u op zoek gaan naar geschikte aanbieders van gebruikte leaseauto’s. Een van de mogelijkheden is door het overnemen van een leasecontract van een andere leaserijder. U kunt daarvoor gebruik maken van zogenaamde intermediairs die het aanbod gebruikte leaseauto’s zichtbaar maken en de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de aanbieders van deze leaseauto. Een van deze intermediairs is AutoLeaseContract. Via zo’n intermediair kunt u op een snelle en efficiĆ«nte manier een tweedehands leaseauto uitzoeken.

Terug naar: Auto leasen prive