Autokrakers stelen vooral uit Volkswagen’s en Peugeot’s

18 jun 2009 - -

Uit onderzoek van Carglass dat gepubliceerd is door het AD blijkt dat autodieven het vooral gemunt hebben op auto’s van het merk Volkswagen of Peugeot. Uit het onderzoek komen nog een aantal opmerkelijke feiten naar voren.


De populairste auto’s waaruit gestolen wordt, zijn de Peugeot 307, de Volkswagen Golf en de Volkswagen Passat. Vaak gaat het dan om telefoons, laptops en navigatiesystemen, zoals de TomTom. Verder zijn ook de ingebouwde navigatiesystemen niet veilig voor de autodieven. Zo blijkt het ingebouwde navigatiesysteem van Volkswagen relatief eenvoudig gestolen te kunnen worden.


Schade

Na een autokraak ontstaat veel schade aan de auto. Vaak wordt een ruitje ingetikt en dient dit vervangen te worden. Carglass ontdekte dat het helaas vaak niet blijft bij een ruitje, maar dat meerdere ruiten moeten sneuvelen om de buit te stelen. Soms wordt zelfs het hele dashboard kapot geslagen om iets als een navigatiesysteem dat ingebouwd is eruit te halen.

Betere wijken

Het verhaal dat een auto in die in een betere wijk geparkeerd staat niet wordt opgebroken gaat helaas niet op. Volgens Carglass worden auto’s in allerlei soorten wijken opengebroken, dus ook in de betere wijken. Vaak wordt een kraak dan gezet door een ruitje te breken of te forceren met gereedschap.

Tips

De allerbelangrijkste tip met betrekking tot autodiefstal is dat je nooit waardevolle spullen in de auto moet laten liggen; in ieder geval niet op het zicht. Ook aanwijzingen dat er waardevolle spullen te vinden zijn, zoals een plek van een zuignap van de TomTom kun je beter proberen te verbergen of uit te wissen. Soms kan een autoalarm uitkomst bieden, maar lang niet altijd.