Autoverkopen alweer gedaald

16 jun 2009 - -

Nu de cijfers over de autoverkopen in Europa bekend zijn, blijkt dat er opnieuw minder auto’s verkocht zijn. In mei 2009 zijn in vergelijking met mei 2008 4,9 procent minder auto’s verkocht. In totaal zijn er over de eerste maanden van 2009 13,9 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.


Hogere autoverkopen

In Duitsland zijn de autoverkopen toegenomen, gesteund door de maatregelen die de Duitse regering heeft genomen om de autoindustrie te helpen. De autoverkopen namen toe met maar liefst 40%. De Duitse steunmaatregelen blijken dan ook erg effectief te zijn. De Franse regering heeft ook steunmaatregelen ingevoerd, maar hier bleef de stijging beperkt tot zo’n 12%. Toch is dit goed te noemen in een markt met steeds verder dalende verkoopcijfers. De sloopregeling in Duitsland blijkt dus erg effectief te zijn en het is de vraag of de Nederlandse sloopregeling net zo effectief is.


Veel minder autoverkopen

Vooral in Oost-Europa zijn klappen gevallen op het gebied van de autoverkopen. Zo daalden de autoverkopen in Oost-Europa meer dan 25%. In Letland was de daling het grootst: 80% minder auto’s werden daar verkocht.

Aziatische merken populair

Zoals wij eerder al schreven, blijven de Aziatische merken verrassend goed overeind in deze turbulente tijden. Blijkbaar heeft de autokoper behoefte aan een goede en zuinige auto. Hyundai zag haar autoverkopen zelfs stijgen met 25%.