Eerste beelden nieuwe Citroën C3

30 jun 2009 - -

De eerste beelden van Citroën’s nieuwe C3 zijn door de fabrikant vrijgegeven. Eerder lekten al verschillende foto’s uit van de nieuwe C3, maar nu zijn er ook officiele foto’s vrijgegeven door Citroën. Vooral aan het interieur hebben behoorlijk wat wijzigingen plaatsgevonden.


Zo is de digitale teller vervangen door analoge tellers en is het interieur strakker. Er is verder veel gebruik gemaakt van chroom bij de Citroën C3. Ook is er uiteraard veel aandacht voor het milieu met een start-stop systeem en technische snufjes. In welke categorie fiscale bijtelling de nieuwe Citroën C3 zal vallen is op dit moment nog niet bekend, maar het is te hopen dat deze in de 20 procent fiscale bijtelling categorie zal vallen.


Wanneer is de C3 te bekijken?

De nieuwe Citroen C3 zal voor het eerst echt bewondert kunnen worden in september op de IAA Autoshow in Frankfurt. Daar zullen bezoekers kunnen zien of Citroën de verwachtingen kan waarmaken en kunnen zij zien hoe de auto er in het echt uitziet. Helaas zal dan wel tot ongeveer 2010 gewacht moeten worden voordat de Citroë C3 ook daadwerkelijk op de weg gezien kan worden.