Tata Nano binnenkort in Nederland?

15 jul 2009 - -

De Tata Nano, ’s werelds goedkoopste productieauto is op dit moment alleen te koop in India, maar er is goed nieuws voor mensen die op de kleintjes letten: de Tata Nano is geslaagd voor de Europese crashtest en zou dus binnenkort ook in Europa in de showrooms kunnen verschijnen. Met de huidige recessie zou de Tata Nano het misschien best goed doen hier in Nederland, alhoewel de vraag is of mensen echt op een auto zitten te wachten die zo weinig extra’s biedt.


De Tata Nano wordt op dit moment alleen in India verkocht en leent zijn naam aan de oprichter van het merk: Tata. Deze steenrijke Indier is rijk geworden in de staalindustrie en doet nu iets terug voor de vele (arme) Indiers met de zeer goedkope Tata Nano. In India is de auto al razend populair en wellicht dat er in Europa ook vraag naar is. Het plan van Tata is in ieder geval wel om uit te breiden en de auto ook in Europa en Amerika te gaan verkopen.


Weinig extra’s

De vraag is alleen of Europeanen op een auto als de Tata Nano zitten te wachten. De auto heeft eigenlijk geen extra’s en de ‘luxe’ versie kenmerkt zich doordat deze airconditioning aan boord heeft. Als dit al luxe is, dan is het basismodel helemaal sober. En inderdaad, dat is zo, maar wat kun je dan verwachten voor een prijs van omgerekend 1.800 euro?!