Autofinanciering

2e hands auto leasen

Bent u van plan een nieuwe auto aan te schaffen, maar heeft u hiervoor op dit moment onvoldoende financiële middelen beschikbaar? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een autofinanciering. Door middel van zo’n krediet zult u toch een nieuwe auto kunnen kopen, zonder dat u hier eerst lange tijd voor hoeft te sparen. Daarnaast biedt een autofinanciering nog een aantal andere voordelen.


Duidelijkheid autofinanciering

Het grote voordeel van een autofinanciering is dat het een zeer duidelijke manier is om krediet op te nemen. Anders dan bij veel andere vormen van leningen en financieringen wordt er van tevoren bepaald wat de voorwaarden, de looptijd en de kosten van de autofinanciering zullen zijn. Op deze manier kan men goed inschatten wat de maandlasten voor de autofinanciering zullen zijn en of deze in te passen zijn binnen het huidige maandelijkse budget. Een autofinanciering kenmerkt zich door deze uitgebreide mate van duidelijkheid. Zo wordt er van tevoren goed gekeken naar de financiële mogelijkheden in uw persoonlijke geval. Er wordt gekeken naar de huidige maandlasten en de te verwachten veranderingen in uw uitgavenpatroon. Hierdoor kan er voor langere tijd een veilige autofinanciering worden aangeboden.


Voordat u het krediet af zal sluiten zal ook de looptijd worden bepaald. De looptijd wordt zo gekozen dat de lening weer volledig is afgelost wanneer u aan een nieuwe auto toe bent. Het zou immers erg vervelend zijn als u met een betalingsverplichting achterblijft voor een auto die u helemaal niet meer gebruikt. Wanneer de autofinanciering eenmaal is afgesloten zal deze looptijd, net als de te betalen rente, niet meer veranderen. U kunt er daarom vanuit gaan dat de kosten als ingeschat voordat de lening werd afgesloten ook daadwerkelijk op die manier zullen terugkomen en dat u daarmee niet voor vervelend verrassingen komt te staan.

Auto ter beschikking

Ten derde is een persoonlijke lening van AFAB een uitstekende manier om direct van de auto te kunnen genieten. Het grote voordeel van een lening is dat u in principe achteraf kunt sparen en dit werkt niet anders bij een autofinanciering als deze. Zodra u de lening afsluit zal de auto tot uw beschikking staan en rijdt u weg in uw nieuwe aanwinst. Vanaf dat moment begint u met betalen voor de auto, totdat u uiteindelijk weer aan een nieuwe toe bent. U betaalt op deze manier voor de auto tijdens de periode dat u deze ook echt gebruikt, niet voordat u er ook maar een meter mee hebt gereden of nadat u deze al weer hebt weggedaan.

Gebruikelijke autofinanciering

Een persoonlijke lening is zeer gebruikelijk als autofinanciering. De grote mate van duidelijkheid en de snelheid waarmee er van de auto gebruik kan worden gemaakt zorgen ervoor dat het een ideale manier is om een auto op afbetaling aan te schaffen, zonder hier allerlei vervelend risico’s mee te lopen. Een persoonlijke lening is een veilige manier om uw auto te financieren, mede vanwege het feit dat de maandlasten vast zullen staan en u daardoor niet tegen vervelende verrassingen aan zult lopen wanneer de voorwaarden goed zijn opgesteld voordat de lening werd aangegaan.

Heeft u nog vragen over autofinanciering? Kijk dan bij onze antwoorden op vragen autofinanciering.

Autofinanciering: