Vragen autofinanciering

2e hands auto leasen

Wilt u een nieuwe (of gebruikte) auto kopen, maar heeft u op dit moment niet (genoeg) geld? Maak dan gebruik van slimme autofinanciering! De meest gestelde vragen over autofinanciering hebben wij al voor u beantwoord.


Hoe regel ik autofinanciering?

Indien u een auto koopt bij een erkende dealer biedt deze vaak namens het merk autofinanciering aan. Soms is deze autofinanciering zelfs “renteloos” of betaald u nu een deel en hoeft u later pas het restant te betalen. Het is erg eenvoudig om op deze manier de financiering van de aankoop van de nieuwe auto te regelen. Echter, laat u niet te eenvoudig verleiden door de autoverkoper en kijk ook eens op internet welke mogelijkheden er nog meer zijn. Vaak zijn er internetaanbieders van autofinanciering die goedkopere opties bieden.


Wat is belangrijk bij autofinanciering?

Een autofinanciering voorstel bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste is natuurlijk het rentepercentage: hoeveel rente betaald u aan de aanbieder van de lening voor de auto? Vaak wordt deze rente aangegeven in effectieve rente per jaar. Laat u altijd informeren hoeveel rente u uiteindelijk betaald.

Naast de rente zijn ook de overige voorwaarden van belang. Dit betreffen bijvoorbeeld overige kosten, zoals administratiekosten of verplichte verzekeringen. Naast deze extra kosten is ook van belang wat de andere condities/voorwaarden van de autofinanciering zijn. Is het bijvoorbeeld toegestaan om tussentijds de autofinanciering af te lossen? Geheel of zelfs gedeeltelijk? En wat als u uw auto voortijdig weer wilt verkopen?

Alternatieven autofinanciering

Naast het zelf aanschaffen van een auto met een autofinanciering, kunt u ook kiezen voor prive lease of ook wel private lease genoemd. Hierbij betaald u ook elke maand een bepaald bedrag, maar huurt u eigenlijk de auto. Bij prive lease is vaak onderhoud en soms zelfs brandstof inbegrepen. Bij autofinanciering leent u enkel een bedrag voor aanschaf van de auto en is de auto direct van u. Het onderhoud en brandstofkosten zijn echter uiteraard voor uzelf.

Terug naar: Autofinanciering