Bio-ethanol wordt goedkoper bij Tamoil.

01 apr 2010 - -

Tamoil Nederland gaat per 1 april 2010 de verkoopprijs van E-85 verlagen met maar liefst € 0,23 per liter. Dit wordt mogelijk gemaakt door het overheidsbesluit het hogere verbruik van E-85 vergeleken met Euro 95 benzine te compenseren in de accijns. Tamoil Nederland beschikt over een netwerk van 164 tankstations in Nederland waarvan er 24 voorzien zijn van een E-85 afleverunit. Bij de overige Tamoil tankstations kan de FlexiFuel automobilist ook Euro 95 loodvrije benzine tanken in de wetenschap dat Tamoil via de Climate Neutral Group ook zorgt voor een gelijke CO2-compensatie zoals bij E-85. 


Duurzaamheid van E-85

Tamoil is er van overtuigd dat de milieuvriendelijke brandstof E-85 met een CO2-reductie van circa 70% ten opzichte van Euro 95 loodvrije benzine een belangrijke bijdrage kan leveren aan een duurzaam schonere mobiliteit. Zij is er zich echter ook van bewust dat het product van Well-to-Wheel zo duurzaam mogelijk moet zijn. De bio-ethanol in Tamoil E-85 wordt in Brazilië uit rietsuiker geproduceerd. Leverancier North Sea Group toont de duurzaamheid van de bio-ethanol aan middels verificatie assessments (audits) door  onafhankelijke, geaccrediteerde inspectie-instellingen.


Hiermee voldoet Tamoil E-85 nu reeds aan de duurzaamheidcriteria, zoals deze pas van kracht zullen zijn in december 2010. 

Iedereen doet actief mee

De zorg voor een schonere mobiliteit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de centrale overheid, de lokale overheden, de automobielindustrie, de brandstofindustrie en de berijders. Voor de diverse berijders geldt dat voor de verschillende mobiliteitsvragen een passend alternatief aan nieuwe brandstoffen geboden moet worden.

De bijdrage van Tamoil in dit kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen blijft dan ook niet beperkt tot E-85. Inmiddels zijn 4 Tamoil tankstations ook voorzien van een aardgaspomp, waarvan de planning is dit aantal op zo kort mogelijke termijn uit te breiden naar 15. De aardgas op Tamoil tankstations zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door het duurzamere biogas.

E-85 is een aantrekkelijke optie

Tamoil werkt bij haar plannen o.a. nauw samen met de gerenommeerde automerken Volvo, Ford en Saab. Deze merken brengen zeer aantrekkelijke FlexiFuel modellen op de markt. Zo biedt Volvo alle FlexiFuel-modellen aan tegen dezelfde prijs als de gewone benzineversie.

Voeg hierbij het aanmerkelijke prijsverschil voor de brandstof E-85 – de brandstofprijs ligt daarmee € 0,23 per liter inclusief BTW onder de prijs van de Euro 95 Loodvrije benzine – en de keuze voor een FlexiFuel auto is een aantrekkelijke optie voor potentiële autokopers.