Voortaan betalen aan de pomp met een app

06 apr 2016 - -

Nergens gebruiken we onze mobiele telefoon zoveel als onderweg. We gebruiken routeplanners, filescanners, parkeer – apps en flits – waarschuwers. Waarom gebruiken we de mogelijkheden die de mobiele telefoon biedt nog niet om brandstof te tanken? MyOrder brengt daar deze zomer verandering in met Mobiel Tanken: je brandstof betalen met je mobiele telefoon, eenvoudig vanuit je auto.


Mobiel tanken

Onderweg zijn mobiele apps gericht op tijdsbesparing en gemak. MyOrder voegt daar met Mobiel Tanken een nieuw hoofdstuk aan toe. Vanaf deze zomer is het bij meer dan 220 Tamoil tankstations mogelijk om je brandstof aan de pomp te betalen met je mobiele telefoon. Je kiest je pomp, selecteert het gewenste tankbedrag en betaalt eenvoudig mobiel in de app. De app biedt bovendien direct inzicht in je tankgedrag en bestedingen: waar, wanneer en hoeveel je hebt getankt.


Voordeel en veiligheid

Tamoil biedt als eerste in Europa de mogelijkheid tot mobiel betalen aan de pomp. “Door mobiel betalen leren we onze klant echt kennen ”, zegt Peter Etman, CEO van Tamoil Nederland. “We kunnen terugkerende klanten persoonlijk belonen voor hun trouwe gedrag, bijvoorbeeld door middel van korting of mobiele spaarpunten.” Bij onbemande tankstations wordt betalen met je pinpas vaak als onprettig ervaren. Volgens Thomas Brinkman van MyOrder is dat met mobiel tanken niet meer nodig: “ Met MyOrder betaal je vooraf, veilig en makkelijk vanuit je auto. Je hoeft alleen nog maar uit te stappen om te tanken.”

Alles voor de innovatieve autorijder

Naast mobiel parkeren, carwash en het onderweg bestellen van je lunch biedt MyOrder met tanken een nieuwe mobiele oplossing voor de innovatieve autorijder. “Door de toevoeging van mobiel tanken wordt de MyOrder – app nog relevanter voor onze gebruiker”, zegt Thomas Brinkman . “We kunnen nog beter onze verschillende mobiele diensten combineren. Bijvoorbeeld dat je bij een tankbeurt een coupon ontvangt voor een broodje of een autowasbeurt. Dat toont de kracht van ons mobiele platform.” MyOrder is een dochter onderneming van de Rabobank. René Steenvoorden, CIO (Chief Information Officer) van Rabobank , vertelt waarom de bank mobiel tanken faciliteert. “Met mobiel t anken van MyOrder creëert de Rabobank onderscheidend vermogen voor de ondernemer, plus gemak en voordeel voor de consument. Door die toegevoegde waarde voor beide partijen is deze innovatie een heel mooi voorbeeld van onze visie; ‘een aandeel in elkaar’”, aldus Steenvoorden.