Wegenwacht gaat op waterstof rijden

30 okt 2017 - -

De ANWB presenteert op donderdag 2 november om 11.00 uur een nieuwe waterstofauto voor de ANWB Wegenwacht. Dat gebeurt bij het technisch expertisecentrum van de Wegenwacht aan de Laan van Haamstede 20 in Den Haag Ypenburg. Het is een Hyundai ix35 Fuel Cell, die in de regio Rotterdam zal worden ingezet.


De inzet van de nieuwe auto draagt bij aan een duurzamere samenleving. Het milieu, schone mobiliteit en het terugdringen van CO2-emissie heeft grote aandacht van de ANWB. De nieuwe waterstofauto stoot alleen water uit. Uit de uitlaat komt geen kooldioxide en geen fijnstof.


De Wegenwacht-organisatie heeft als standplaats voor de nieuwe auto gekozen voor Rhoon bij Rotterdam omdat daar vlakbij één van de drie waterstoftankstations van ons land ligt.

De Hyundai ix35 is de eerste in serie geproduceerde auto die is voorzien van een brandstofcel die waterstof omzet in energie voor de elektromotor.

De Wegenwacht is voortdurend aan het innoveren. Inmiddels rijden in vier grote steden e-bikes van de Wegenwacht rond om leden met pech te helpen. De organisatie beschikt over negen service centra, verspreid over heel Nederland. Elk servicestation beschikt over een uitgebreide ‘milieustraat’ om afval zo goed mogelijk te scheiden.