BOVAG wil subsidie aankoop elektrische auto

20 mei 2015 - -
2e hands auto leasen

Tegenover NOS heeft de autobrancheorganisatie BOVAG aangegeven graag een subsidie te zien waarmee de particuliere aankoop van elektrische auto’s wordt gestimuleerd. De BOVAG is voorstander van een subsidie om de koop van elektrische auto’s door particulieren te stimuleren. Hierbij heeft de BOVAG aangegeven dat zij denken aan een aankoopsubsidie van € 5.000 tot € 10.000.


Op dit moment vindt het stimuleren van elektrische auto’s vooral plaats door een gunstigere fiscale bijtelling voor leaserijders met een elektrische auto. BOVAG zou echter liever zien dat er 1 uniform bijtellingstarief komt van maximaal 21 procent. Enkel voor geheel elektrische auto’s zou dan een verlaagde bijtelling (van maximaal 11 procent) moeten komen.


Ook zou de BOVAG graag zien dat de BPM (belasting op aanschaf van een auto) op termijn wordt afgeschaft. Nu zorgt de BPM voor grote prijsverschillen voor de aankoop van een auto ten opzichte van andere EU-landen, terwijl er sprake zou moeten zijn van één Europese markt.