D66 wil elektrisch rijden in Den Haag promoten

25 aug 2011 - -

D66 wil dat de gemeente Den Haag een proeftuin voor elektrisch rijden wordt. Door elektrisch rijden te bevorderen, verbetert de lokale luchtkwaliteit en neemt de hoeveelheid uitgestoten CO2 af. De Haagse afdeling van D66 heeft grootse plannen met elektrisch rijden en heeft diverse ideeën om elektrisch rijden te bevorderen.


“Elektrisch rijden staat momenteel nog in de kinderschoenen,” aldus D66-woordvoerder verkeer Joost Sneller. “Daardoor doen er zich opstartproblemen voor die relatief eenvoudig op te lossen zijn. Zo zijn er nu nog verschillende oplaadsystemen in gebruik. Dit probleem lijkt inmiddels verholpen doordat de marktpartijen onder leiding van het Formule E-team hebben gekozen voor een standaard stekker. Het kabinet wil tot 2015 tien gemeenten als proeftuin voor elektrisch rijden aanwijzen, zodat andere hobbels op de weg ook weggenomen kunnen worden. Wat D66 betreft wordt Den Haag één van die gemeenten.”


“In het coalitieakkoord is afgesproken dat Den Haag de komende jaren gaat investeren in oplaadpunten voor elektrische voertuigen in de stad. Bewoners en bedrijven gaan immers pas elektrische voertuigen aanschaffen als ze die ook kunnen opladen,” zegt D66-woordvoerder duurzaamheid Tobias Dander. “Daarom willen we van het college weten wat de stand van zaken is en hoe knelpunten het beste opgelost kunnen worden. Op die manier maken we de lucht in de stad stap-voor-stap schoner en dus ook gezonder.”