Elektrische auto’s in de toekomst opgeladen door zonne-energie

24 aug 2009 - -

In de toekomst zullen elektrische auto’s worden opgeladen door elektriciteit die afkomstig is uit zonne-energie. Nissan heeft haar plannen bekendgemaakt waarin zij zegt samen te werken met Showa Shell om oplaadpunten voor elektrische auto’s te voorzien van zonnepanelen. Door de zonnepanelen zouden de accu’s van de elektrische auto’s binnen afzienbare tijd opgeladen kunnen worden, hetgeen nu nog het grootste struikelblok is voor een doorbraak van elektrishe auto’s.


Voordelen zonne-energie bij oplaadpunten


Het installeren van zonnepanelen voor het opslaan van zonne-energie die vervolgens geleverd kan worden aan elektrische auto’s heeft verschillende voordelen volgens Nissan.

  1. Allereerst is het gebruik maken van zonne-energie goed omdat er sprake is van hernieuwbare energie. Hierdoor worden elektrische auto’s echt milieubewust. De totale CO2 uitstoot van elektrische auto’s kan daardoor echt naar 0 gram, hetgeen nu nog eigenlijk niet zo is omdat er CO2 wordt uitgestoot bij het opwekken van de benodige energie van elektrische auto’s;
  2. Met lithium-ion batterijen kan stroom worden geleverd, ook indien door een ramp de stroom uitvalt;
  3. Doordat sprake is van een individuele oplaadstation die zelf voorzien in energie hoeven zij niet op het energienetwerk worden aangesloten en zijn ze hier niet van afhankelijk. Het zijn eigenlijk kleine elekriciteitscentrales.

Nissan is op het moment sterk bezig met elektrische auto’s, nu ze afgelopen tijd veel in het nieuws zijn geweest met de eerste echte massaproductie elektrische auto’s, de Nissan LEAF.