Fastned verdrievoudigt omzet in 2016 – elektrisch rijden populairder

10 mrt 2017 - -
Fastned

Fastned, dat bouwt aan een Europees snellaadnetwerk voor elektrische auto’s, is het afgelopen jaar wederom hard gegroeid. In 2016 verdrievoudigde de omzet tot EUR 227.613. In totaal werd er 460.783 kWh bij Fastned geladen door 3.177 actieve klanten. Fastned heeft nu 57 stations.


De sterke groei komt doordat meer klanten meer kWh laden bij meer Fastned stations. Dit resulteerde in meer laadsessies per station. Deze autonome groei is het bewijs dat Fastned steeds relevanter wordt voor EV-rijders op van basis de landelijke dekking, betrouwbare service en transparante, aantrekkelijke prijzen. Fastned blijft investeren in de uitbreiding van het netwerk in binnen- en buitenland. Mede hierdoor kwam het nettoresultaat uit op EUR 5 miljoen negatief waarvan EUR 2 miljoen ‘non-cash’ (afschrijvingen en geconverteerde rente). De aanloopverliezen worden veroorzaakt doordat Fastned vooruit investeert in laadstations voor de komende generaties elektrische auto’s.


Aantal elektrische auto’s toegenomen

In 2016 is het aantal volledige elektrische auto’s op de Nederlandse wegen toegenomen van 9.368 tot 13.105, een toename van 40% ten opzichte van 2015. De afzet in kWh van Fastned groeide met 258%, dus 7 maal sneller dan de markt. Voor steeds meer EV-rijders is laden bij Fastned een vast onderdeel van hun routine.

De markt is echt aan het veranderen. Er zijn steeds meer volledig elektrische auto’s met goede range om uit te kiezen. De Nederlandse overheid heeft nu definitief gekozen voor elektrisch. De bijtelling is vanaf 1 januari 4% op elektrische auto’s versus 22% voor alle andere auto’s. Een benzineauto met stekker rijden en toch weinig belasting betalen is nu niet meer mogelijk. BOVAG-cijfers laten zien dat het aantal volledig elektrische auto’s nu snel aan het toenemen is.

Michiel Langezaal, CEO Fastned

Bekijk hier de Fastned jaarcijfers van 2016.