Gemeente Zoetermeer wint gouden stekker 2017 voor laadpalenbeleid

21 apr 2017 - -
Gouden Stekker

Tijdens de werkconferentie Elektrisch Vervoer van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Formule E-team (FET) op 19 april reikte de Vereniging Elektrische Rijders (VER) de gouden stekken uit aan de gemeente Zoetermeer voor haar vooruitstrevende laadpalen beleid. VER-voorzitter Koos Burgman: ‘Deze gouden stekker is een ondersteuning voor een gemeente die gewoon goed bezig is. We hebben de prijs expres niet aan een van de grote vier steden willen geven, omdat daar al zoveel aandacht en geld naar toe gaat. Gemeente Zoetermeer is al jaren bezig om, met haar inwoners, een goed en praktisch beleid uit te voeren en daarmee is ze een inspiratie voor andere gemeenten’.


De prijs werd in ontvangst genomen door wethouder Robin Paalvast van de gemeente Zoetermeer: “Deze Gouden Stekker zie ik als een aanmoedigingsprijs voor Zoetermeer: voor gemeente, inwoners en ondernemers! Ik wil graag duurzame mobiliteit stimuleren door in samenspraak met inwoners een dekkend laadpalennet te realiseren”.


In samenspraak met bewoners

Op doemee.zoetermeer.nl waren via de GIS kaart van de gemeente alle 130 beoogde nieuwe laadpaallocaties in de stad te zien. Inwoners konden op alle locaties apart reageren. De uitkomsten van de samenspraak zijn meegenomen in het collegeadvies. Het unieke hieraan was dat alle locaties in een keer te zien waren en dat inwoners zich konden uitspreken over elke locatie.