Milieuclub gaat elektrisch rijden markt openbreken

25 nov 2014 - -

Natuur & Milieu breekt de markt voor elektrisch rijden voorgoed open. Heel Nederland kan vanaf vandaag een elektrische auto leasen bij Natuur & Milieu. ‘Wij zetten onze voet vol op het gaspedaal om honderden Nederlanders in de elektrische auto te krijgen. Met een breed aanbod van volledig elektrische auto’s. Voor elke smaak en portemonnee wat wils,’ aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu. Natuur & Milieu is de eerste en enige milieuorganisatie ter wereld die auto’s verkoopt.


Aftrap in Kassa Groen

In het tv-programma Kassa Groen op NPO 2 vond zojuist de aftrap van de actie Nu Elektrisch plaats. In de uitzending rijden diverse mensen een proefrit in één van de vier modellen en delen hun bevindingen met de kijker.


Vier modellen in de showroom

Vier volledig elektrische auto’s biedt Natuur & Milieu aan. Voor een vast bedrag per maand lease je de: smart fortwo electric drive (vanaf 398 euro), Renault ZOE (vanaf 447 euro), de Nissan LEAF (vanaf 533 euro) of de BMW i3 (vanaf 674 euro). Al deze bedragen zijn inclusief onderhoud, belasting en verzekeringen. Wie thuis laadt, betaalt tussen 30 en 40 euro per maand aan laadkosten. Alle prijzen zijn berekend op basis van 10.000 km per jaar en een leasecontract voor 4 jaar. Ook voor kleine ondernemers is dit aanbod zeer geschikt. Op NuElektrisch.nl is het volledige aanbod te vinden.

Iedereen profiteert van elektrisch rijden

Een definitieve doorbraak in elektrisch rijden creëren. Daar maakt Natuur & Milieu zich sterk voor door middel van inkoopacties. Elektrisch rijden is schoner, zuiniger en stiller. Drie maal winst dus. Olof van der Gaag: ‘Het is dé manier om de Nederlandse auto’s te verduurzamen. Ook wie geen autorijdt, profiteert. Van de schonere lucht en van minder geluidsoverlast. Winst voor iedereen dus.’

Eerste lease-actie Natuur & Milieu: marktaandeel 20%

Eerder dit jaar startte Natuur & Milieu haar eerste privé lease-actie Nu Elektrisch waarin de Nissan LEAF tegen een scherpe prijs werd aangeboden. De actie bleek een groot succes waarin meteen 20% van de markt werd veroverd: 60 particulieren rijden nu in de Nissan LEAF van Nu Elektrisch rond. ‘Een zeer hoog aantal want momenteel rijden er in Nederland 300 particulieren in een volledig elektrische auto. Ons aandeel op de particuliere markt voor elektrisch rijden is dus 20%. Onze actie is een flinke slok op een borrel,’ zegt Olof van der Gaag.

Over de partners

Smart, Renault, Nissan en BMW zijn betrokken als leverancier van de auto’s. DirectLease is als leasemaatschappij verantwoordelijk voor het leasecontract en The New Motion voor het laadpunt en de laadpas voor openbare oplaadpunten.

1.000 elektrische auto’s erbij

Natuur & Milieu is samen met Project A15 initiatiefnemer van de actie voor het privé-lease aanbod. Het doel van de actie is om elektrisch rijden voor een breed publiek toegankelijk te maken en hiermee in een versnelling te brengen. Dankzij dit aanbod kunnen veel mensen gebruik maken van de voordelen van elektrisch rijden. Het streven is om 1.000 extra Nederlanders volledig elektrisch te laten rijden in 2014 en 2015. Op dit moment rijden al bijna 6.000 mensen in een volledig elektrische auto.