Nederland gaat extra investeren in elektrische auto’s

03 jul 2009 - -

De elektrische auto staat steeds meer in het nieuws de laatste tijd. Wij berichtten u al over de extra verlaging van de fiscale bijtelling voor elektrische leaseauto’s, maar nu wil de overheid ook de elektrische auto subsidieren. Minister Eurlings wil zo’n 65 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van de elektrische auto.


Over 15 jaar moeten er 1,3 miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen rondrijden, zodat de luchtkwaliteit sterk kan verbeteren. De elektrische auto heeft geen CO2 uitstoot; de enige CO2 uitstoot die veroorzaakt wordt is door de opwekking van de elektriciteit voor de elektrische auto. De overheid vindt het daarom erg belangrijk dat Nederland inzet op elektrische auto’s en wil onder andere investeren in meer oplaadpunten voor elektrische auto’s. De vraag is echter of dit een goede oplossing is, aangezien opladen nog steeds vrij lang duurt. Een beter alternatief zou wellicht het puur omwisselen van lege accu’s voor volle accu’s zijn.


Uiteraard blijven wij u op de hoogte houden van al het nieuws rondom elektrische auto’s en de fiscale bijtelling. Wilt u altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.