Nieuwe Trabant wordt elektrisch

16 aug 2009 - -

Na alle ‘vernieuwingen’ van ‘klassieke’ auto’s als de Mini, Fiat 500 en de New Beetle keert ook de Trabant terug. Het Duitse IndiKar gaat de nieuwe Trabant maken en een groot verschil met de Oost-Duitse Trabant van vroeger is dat de auto heel wat schoner is. De nieuwe Trabant wordt namelijk een elektrische auto.


Op de aankomende autoshow in Frankfurt zal IndiKar een studiemodel van de nieuwe Trabant presenteren, waarna hopelijk genoeg financiers gevonden kunnen worden voor de daadwerkelijke ontwikkeling van de nieuwe Trabant. IndiKar heeft al in 2007 een schaalmodel gemaakt van een mogelijke nieuwe Trabant en na het enthousiasme daarop heeft zij besloten om een studiemodel te ontwikkelen. Het is nu afwachten of deze er ook daadwerkelijk zal komen en hoe deze er dan uit gaat zien.


Zal de nieuwe Trabant net zo armoedig zijn als de ‘oude Trabant’ of vind een complete verandering plaats en wordt deze veel luxer, net als met de Mini is gebeurd?! Hieronder treft u alvast een foto aan van het studiemodel.

Trabant

Trabant