Private lease elektrische auto

09 feb 2016 - -

Private lease is in opkomst en leaserijders worden steeds milieubewuster. Private lease elektrische auto lijkt daarom een ideale mogelijkheid om het gemak van private lease te combineren met het milieubewust rijden van een elektrische auto. Is private lease elektrische auto mogelijk?


Wat is private lease elektrische auto?

Met private lease weet je vooraf waar je aan toe bent. Je huurt als het ware een auto die je aan het einde van de leasetermijn weer inlevert. Bij private lease regel je zelf het leasecontract, in tegenstelling tot reguliere lease waarbij je via je werkgever een leaseauto rijdt. Bij private lease is dus ook geen fiscale bijtelling van toepassing. Uiteraard profiteer je wel van de voordelen van private lease: je weet vooraf waar je aan toe bent en hoeft zelf heel weinig te regelen. Bovendien rijdt je in een gloednieuwe auto en hoef je daarvoor niet in één keer een groot bedrag uit te geven, maar betaal je een vast maandbedrag (de leasetermijn).


Private lease elektrische auto mogelijkheden

Er zijn diverse elektrische auto’s die via private lease gereden kunnen worden. Zo zijn er diverse goedkope elektrische auto’s waarbij private lease mogelijk is. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de zeer populaire elektrische auto Tesla via prive lease te rijden. Een van de goedkoopste opties is de Renault ZOE private lease met een lease bedrag van rond de 400-500 euro. De Renault ZOE is uitgerust met de Caméléon™ lader waarmee de ZOE tot wel zes keer sneller kan opladen dan andere elektrische auto’s.

In het duurdere segment treffen we onder andere de BMW i3 aan; ook geen onbekende op de markt van elektrische auto’s. Deze full electric auto van BMW is de eerste volledig elektrische auto van BMW in zijn klasse en biedt met name veel ruimte en comfort. De Tesla Model S is ook beschikbaar als private lease elektrische auto en begint dan met een vast maandbedrag van ongeveer € 1.000. Hiervoor krijg je dan de luxe sedan van Tesla met een ongekend grote actieradius voor een elektrische auto van maar liefst 680 km.